- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Libanesisk middag

Posted By tina On 28 augusti 2007 @ 19:20 In libanesiskt,midsommarkransen,restaurant | 5 Comments

I våras öppnade en libanesisk restaurang här i Midsommarkransen. Trots att kvaliteten på mat och service varierat under våren, så dras vi alltid dit igen och igen. Dom dagar lunchbuffén är som allra godast så äter jag tills det står mat ut ur öronen och jag skulle kunna rulla hem.

Idag åt vi middag där för första gången. Systern kom till stan och var nyfiken på Libanon som vi berättat så mycket om. Och nog är det prisvärt att få två stora grillade kycklingspett, ris, salladsbuffé med spännande saker man inte känner igen och goda röror och såser för 79 kronor.

Minst lika spännande med ett besök på Libanon är det libanesiska äldre paret som driver restaurangen. Kvinnan styr och ställer och det råder ingen som helst tvekan om vem som bestämmer. Den lilla mannen med en stor grå mustasch gör som hon säger, men jag tror mig veta att när hon tittar bort så gör han precis tvärtom, med ett leende på läpparna. Jag har också ett leende på läpparna när jag går därifrån, libanesisk mat gör mig glad.

Kransens kolgrill, Nioörtsävgen i Midsommarkransen

[1]
Bilden är tagen under en lunch i våras

5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Libanesisk middag"

#1 Comment By Jani On 29 augusti 2007 @ 19:39

libanesiskt låter gött!! Fin blogg du har!

#2 Comment By Nässelblom & choklad On 30 augusti 2007 @ 14:19

Håller med, libanesiskt är gott. Underbar på Drottninggatan i Stockholm brukar ha en jättegod vegetarisk sådan tallrik på lunchen. Men du verkar ha en alldeles i dina kvarter, dessutom med extra charmiga ägare. Sådant är kul!

#3 Pingback By Farväl Kransen! | pickipicki On 27 december 2008 @ 18:53

[...] vad det officiella namnet är idag är något oklart). Sen stället öppnade för något år sedan, har vi ätit här med jämna mellanrum. Det vore fel att inte säga att kvaliteten på maten varierar. Ibland är det förtrollande gott, [...]

#4 Comment By josef nurpetelian On 2 februari 2009 @ 10:03

jag e själv libanes och libanesisk mat innehåller nästan 0% fett för i maten lägger dom ingen olja ellr margarin allt e nyttigt t.ex humoss om ni vet är en nästan lite gul brun röra som e jätte god till kött och det är ju pressade bönor samma sak med andra såser är bara gjorda av grönsaker eller nått man odlar

#5 Comment By tina On 4 februari 2009 @ 19:55

Josef: Libanesisk mat är min favorit!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2007/08/libanesisk-middag/

URLs in this post:

[1] Image: http://bp0.blogger.com/_DZnjpoFUx44/RtRxdjrMxSI/AAAAAAAAAFA/j0zB1E1YN3k/s1600-h/Libanon.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki