- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vitkål

Posted By tina On 14 november 2007 @ 21:36 In billig mat,kål,vitkål | 7 Comments

Efter kåldolmarna för ett par veckor sen fick jag mersmak på vitkål och föll för ett vitkålshuvud i affären. Eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av kålen fick den ligga i kylskåpet fram till en klasskamrat kom med ett bra tips. Något åt det här hållet åt vi till lunch häromdan.

Vitkål i kokosmjölk
1/4 vitkålshuvud
1 burk kokosmjölk
1 gul lök
broccoli (morötter eller vad man kan tänkas hitta i kylskåpet)
½ buljongtärning
gurkmeja
svartpeppar

Fräs löken i lite olja, tillsätt strimlad vitkål, gurkmeja och broccolibuketter. Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning. Låt puttra i 5-10 minuter beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha på vitkålen. Smaka av med svartpeppar och salt.

Servera med nudlar och färska grönsaker.

Vitkål kommer få följa med mig hem fler gånger. Någon som har något bra vitkålstips?


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Vitkål"

#1 Comment By SoFina On 15 november 2007 @ 22:01

Min pappa gör en jäkligt god pizasallad av vitkål…:-)

#2 Comment By Tina On 19 november 2007 @ 21:01

man kanske skulle försöka sig på egen pizzasallad till fredagspizzan. för övrigt funderar vi på din böngryta någon dag i veckan.

#3 Comment By Emilia On 17 januari 2008 @ 07:27

Jag tycker det ser fint ut att ha i morot i grytan också. Självklart ska det inte vara morrotsslantar, men små stavar eller bitar. Det blir både fint och gott!

#4 Comment By Charlotte On 2 mars 2009 @ 17:14

Fräs strimlad vitkål, lök och morot i en stekpanna. Krydda efter behag (vitlök, salt, peppar, kanske timjan eller basilika eller persilja) och tillsätt creme fraiche . Det hela blir en supergod och BILLIG pastasås!! Jag tycker om att ha lite ketchup till när man äter det.. Äkta studentmat!!!

#5 Comment By tina On 2 mars 2009 @ 19:35

Tack för tipset! :D

#6 Comment By Plommonet On 1 september 2010 @ 19:39

Hej Tina! Jag har haft den här i bakhuvudet ett tag, så idag så fick den vara med och leka i mitt kök… typ. :P Det blev en liten egen spinn på den – jag hade lite för mycket vitkål och fick slänga i en burk krossade tomater också, och istället för gurkmeja hade jag i ett par dustar cayenne och lite hemgjord sweet chilisås. Mjukt, krämigt, tuggigt och så lite chilisting. Mumma!
(och MASSA matlåda också! =D)

#7 Comment By tina On 1 september 2010 @ 23:36

Hurra för vitkål, och hurra för massa matlåda! Bättre kan det inte bli, eller hur? :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2007/11/vitkal/

Copyright © 2008-2009 pickipicki