- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Finsk morotslåda
Posted By tina On 10 december 2007 @ 20:39 In det smakar jul,finsk mat,morotslåda,vegetariskt | 3 Comments
Ikväll har vi haft lite försmak på julmaten. Rökt lax, morotslåda, brysselkål och ett hembakat försök till åländskt svartbröd. Jag vill nog äta julmat imorgon också.
Mammas morotslåda
1 dl grötris
3 dl vatten
5-7 dl mjölk
1 tsk salt
½ kg morötter
2 msk sirap
1 ägg
salt, vitpeppar och riven muskotnöt
ströbröd
Koka gröten. Koka under tiden skalade morötter i saltat vatten. Mosa morötterna och låt svalna. När gröten är klar blandas alla ingredienserna (utom ströbröd) och hälls i en ugnsform. Strö ströbröd över och grädda i ugnen i 175 grader i ungefär 1 timme.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2007/12/finsk-morotslada/
URLs in this post:
[1] Image: http://bp3.blogger.com/_DZnjpoFUx44/R12WcmTaabI/AAAAAAAAAOs/nMT0lfkH080/s1600-h/20071210_Pickipicki_Morotslada_rokt_lax_2.jpg
[2] : mailto:josefina@mertidkb.nu
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
3 Comments To "Finsk morotslåda"
#1 Comment By lumumma On 15 december 2007 @ 11:18
Är nyfiken på alla finska ”lådor” – skulle man kanske göra till julbordet ngn gång…
Och så får du gärna skicka din mailadress till mig – har en grej jag vill skicka!
[2]
Tack! :)
#2 Comment By Nässelblom & choklad On 26 december 2007 @ 21:26
Har inte hunnit titta in på ett tag då jag haft alldeles för mycket att göra. Morotslådan verkar god. Kul med lite finska smaker!
#3 Pingback By Hurra för Finland! | pickipicki On 6 december 2008 @ 18:18
[...] vi för Finlands självständighetsdag! Vill man fira med lite finsk mat så föreslår jag morotslåda, karelska piroger och kanske lite gnisselost till efterrätt. Är man modig så varför inte titta [...]