- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fiskgryta med dinkel

Posted By tina On 9 januari 2008 @ 19:13 In Ingen kategori | 2 Comments

[1]

Fiskgryta med kokt dinkel, 4 portioner
Koka hel dinkel enligt anvisning på paketet, mellan 20-30 minuter. Gott som variation till ”vanligt” ris. Vid bordet var vi överens om att dinkel mättar på ett helt annat vis tack vare lite tuggmotstånd.

Fräs hackad gul lök och finhackad färsk ingefära i lite olja. Tillsätt en burk kokosmjölk och en burk hela, skalade tomater. Smaksätt med gurkmeja, chili, lite limesaft, salt och peppar. Tillsätt grovt riven vitkål och vit fisk delad i mindre bitar. Låt puttra under lock i ungefär 5 min, tills fisken är klar.

[2]

För ett par månader sen köpte vi flera lime som vi inte hann använda innan de började skrumpna. I samma veva läste jag i tidningen Buffé om att man kan använda torkad lime i maten. En lime, som alla gånger torkat vid det här laget, delades och fick göra sällskap. Om den gav så mycket smak ska jag låta vara osagt, men det kändes bra att den äntligen fick komma till användning, så länge som den väntat.


2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Fiskgryta med dinkel"

#1 Comment By Nässelblom & choklad On 11 januari 2008 @ 23:28

Låter verkligen gott. Nog tror jag att limefrukten gav lite smak ändå…Dinkel är gott och mättande. Bra också att använda för att göra sallader mer matiga.

#2 Comment By Lumumma On 12 januari 2008 @ 09:57

Jag är inne i en riktig fiskperiod, och din fiskgryta verkar väldigt god …


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/01/fiskgryta-med-dinkel/

URLs in this post:

[1] Image: http://bp1.blogger.com/_DZnjpoFUx44/R4UQVMB-uxI/AAAAAAAAAQE/aVMJjObOK-U/s1600-h/20080109_Pickipicki_Fisksoppa_Dinkelris_2.jpg

[2] Image: http://bp1.blogger.com/_DZnjpoFUx44/R4UQLMB-uwI/AAAAAAAAAP8/IAskmHNwE48/s1600-h/20080109_Pickipicki_Fisksoppa_Dinkelris_1.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki