- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Oreo cookies

Posted By tina On 25 januari 2008 @ 20:15 In bakat,choklad,cookies | 28 Comments

Här kommer fredagskakor, varsågoda.

Oreo cookies
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3 ½ dl vetmjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven finchoklad

Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vanlljsocker

Kör smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda de torra ingredienserna samt den rivna chokladen och rör ner i smeten. Blanda snabbt till en smidig deg. Rulla degen till en rulle (ca 3 cm i diameter). Täck med plastfolie och ställ in i frysen i ungefär en kvart.

Sätt ugnen på 175 grader. Skär degen i ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylskåpet i 10 minuter. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Blanda under tiden till fyllningen och ställ den kallt. Bred lite fyllning på en kaka och tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå i kylskåp eller frys innan de serveras.

Receptet är hämtat ur favoritbakboken Två systrars söta av Lisa och Monica Eisenman.

Oreo [1]
Oreo


28 Comments (Open | Close)

28 Comments To "Oreo cookies"

#1 Comment By Fru B On 26 januari 2008 @ 11:31

Ser smaskens ut!

Dessa skriver jag upp på min ‘baka-lista’.

#2 Comment By Viktoria Schiöler On 26 januari 2008 @ 12:58

Jag måste säga det igen – dina foton blir mycket fina! Du har väl en bra kamera också, antar jag. Kakorna ser riktigt smaskiga ut. Jessika (Tankar om matlagning, blommor…) har också skrivit om dem, vill jag minnas.

#3 Comment By tina On 26 januari 2008 @ 13:41

Vad roligt att du tycker att bilderna är fina, det tycker jag med. I mitt hushåll finns en fotointreserad sambo med en bra kamera; Canon EOS 30D. Just nu tycker han att det är roligt att använda sitt nya objektiv, Canon EF 50 F/1,4 USM, det är jag tacksam över. :)

#4 Comment By Moa On 8 augusti 2008 @ 10:47

Måste testa det här receptet! Bara undrar, ska grädden vispas?

#5 Comment By tina On 8 augusti 2008 @ 20:30

Nej, grädden ska inte vispas. Nu blev jag också sugen på att baka oreos. :)

#6 Comment By Sara On 8 januari 2010 @ 13:58

ett glas mjölk till är ett måste ! ;)

#7 Comment By tina On 9 januari 2010 @ 10:50

Sara: :-D

#8 Comment By Sara N On 13 mars 2010 @ 20:06

Mumsigt värre! Problemet för mig är att de väldigt lätt går sönder. Kanske det blir bättre när de fått ligga i frysen ett tag. Väldigt glad för detta recept! Kanonbra =)

#9 Comment By maria On 25 maj 2010 @ 18:41

1/2 dl socker lät lite – stämmer det??

#10 Comment By tina On 25 maj 2010 @ 18:58

Maria: Ja, det stämmer. :-)

Ska du baka kakorna så bli inte frustrerad över att det lätt blir smuligt. Vi blev tokiga i början, försök hålla degen i kyl/frys så att den är riktigt kall, det underlättar. Ett knep kan också vara att frysa kakorna efter gräddning och innan man har på fyllningen. Sen förvarar vi kakorna i frysen och tar fram när de ska ätas. Hoppas du inte blir avskräckt, gott är det!

#11 Comment By maria On 26 maj 2010 @ 18:36

Tack för tipsen! Skall kyla degen ordentligt då =)

#12 Comment By maria On 26 maj 2010 @ 18:37

ps det är ju toppen att det finns goda kakor som ändå inte innehåller så fasligt mkt socker!

#13 Comment By tina On 26 maj 2010 @ 19:38

Maria: Fast just dom här kakorna tar nog igen det med råge (florsocker) i fyllningen! ;-)

#14 Comment By maria On 29 maj 2010 @ 19:27

Nu är de klara!
Fast jag gjorde en annan fyllning än i ditt recept, gjorde med sojamjukost istället sån glasyr man brukar ha på morotskaka. Sen så skippade jag ägget i baksmeten och bytte ut smöret mot mjölkfritt margarin, och ägget mot en matsked ”no egg” så att kakorna blev helt veganska.

Efter bakning frös jag in dem. När jag brett på fyllningen förvarar jag nu kakorna i frysen, blir lite extra glassigt och gott så =)

#15 Comment By tina On 29 maj 2010 @ 19:46

Maria: Wow, det var sannerligen en rejäl förvandling. :-) Kul med veganska kakor. Sojamjukost som fyllning ska jag lägga på minnet.

#16 Comment By Pinky On 18 juli 2010 @ 22:40

Heej du ,hur gör man fyllningen till kakorna?

#17 Comment By Pinky On 19 juli 2010 @ 01:36

kanske prova detta fyllning!
florsocker 200 gram
smält smör 80 gram
mjölk 10 gram
vaniljstrång 1 st

#18 Comment By tina On 19 juli 2010 @ 08:47

Pinky: Jag brukar göra den fyllningen som står i receptet:
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vanlljsocker

#19 Pingback By Somliga dagar at pickipicki On 17 november 2010 @ 20:12

[...] Oreos Baka egna oreos såhär Publicerad i glass, kakor, knappast ett recept | Comments (2) Skriv ut [...]

#20 Comment By Joanna On 22 januari 2011 @ 12:48

Mina oreos är nu i kylen, det ska bli fantastiskt spännande att smaka. Det känns lovande då ungefär en femtedel av degen försvann rakt ner i magen :)

#21 Comment By tina On 23 januari 2011 @ 17:52

Joanna: Åh, den som ändå hade oreos i frysen. Lyllos, lyllos dig!

#22 Pingback By En kaka värd besväret | pickipicki On 12 mars 2011 @ 10:10

[...] man baka kakorna i en vegansk upplaga så finns tips på receptändringar bland kommentarerna i ett äldre inlägg med oreobak. Tweet Publicerad i kakor, porslin | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#23 Comment By Jenny On 20 augusti 2011 @ 11:57

ungefär hur många kakor blir det? :P

#24 Comment By tina On 22 augusti 2011 @ 09:40

Jenny: Ledsen för sent svar. Vi brukar göra ganska små kakor, då blir det två plåtar med kanske 50-60 kakor totalt. Sen sätter man ju ihop kakorna två och två, så 30 färdiga kakor. Ungefär.
:-)

#25 Comment By Fanny On 1 mars 2012 @ 16:30

Kan man göra dem utan chokladen? Alltså bara använda kakao?

#26 Comment By tina On 2 mars 2012 @ 19:42

Fanny: Jag har inte testat, men det tror jag visst att man kan. Ta lite mer kakao vetja!

#27 Comment By Johan On 5 december 2013 @ 07:51

Detta blev ett fiasko! Degen blev väldigt, väldigt kletig! Ska det verkligen vara 250g smör?!

#28 Comment By tina On 9 december 2013 @ 21:19

Johan: Jamen det ska ju faktiskt det. Vad tråkigt att det blev ett kakfiasko. Här brukar dom bli bra om än att dom är lite trixiga att baka. Jag vet inte om du sneglat i kommentarerna ovan, men jag tycker att det är enklast om smeten/kakorna är kalla. Är smeten för kladdig kan den ställas in i kylen en stund. Likaså brukar de gräddade kakorna få ta en tur i frysen innan de monteras ihop med fyllning emellan. Men jag gissar att du inte kommer att baka dom igen.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/01/oreo-cookies/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/20080124_pickipicki_oreos_11.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki