- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En fin brunch

Posted By tina On 16 mars 2008 @ 20:57 In bjuden på mat,brunch,frukost,våfflor | 9 Comments

I lördags var vi bjudna på brunch, för första gången i hela livet. Vi fick den finaste brunch man kan tänka sig. Väldigt goda våfflor med morötter i och med alldeles särskilt goda röror till. Sen åt vi varsin efterrättsvåffla med hemgjord chokladsås och körsbärssylt. Vi åt det här goda brödet [1]och drack nyponte. Som om inte allt detta vore gott nog, så fick vi smaka Robins chokladkaka med chili i. Vi var mätta och belåtna hela långa dagen. Jag vill äta brunch igen och igen och igen.

Väldigt goda våfflor
Blanda 4 dl vetemjöl med 1/2 tsk salt och 1 tsk bakpulver. Häll på 3 dl mjölk och vispa tills alla klumpar försvunnit. Häll i 2 dl vatten och vispa lite till. Knäck ner 2 ägg och 2 fint rivna morötter. Vispa till sist ner 50 g smält och avsvalnat smör och 50 g rapsolja. Låt smeten stå och sväll någon timme innan gräddning så går det ännu bättre!.

Johannas vegetariska skagenröra
2 kokta och hackade ägg, 1 msk hackad färsk dill, salt, 2 dl gräddfil, ½ finhackad rödlök

small_20080315_brunch_johanna-robin_17.jpg [2]


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "En fin brunch"

#1 Comment By Lumumma On 16 mars 2008 @ 21:23

Va’ fint och gott det ser ut. Visst är det våffeldag snart? Då ska jag göra mina specialare … ;)

#2 Comment By tina On 16 mars 2008 @ 21:55

Dan efter annandan är det våffeldag. Spännande med specialare, dom ska jag hålla utkik efter :)

#3 Comment By nässelblom & choklad On 17 mars 2008 @ 09:24

Åhh, vad mysigt att bli bjuden på brunch! Det låter verkligen gott.

#4 Comment By frida On 17 mars 2008 @ 18:09

Brunch är verkligen en höjdare!

#5 Pingback By Våffeldagen | pickipicki On 25 mars 2008 @ 08:20

[...] kommer vi att laga våfflorna vi blev bjudna på när vi var på brunch. De var så väldigt goda att jag fick be Johanna om receptet. Äter ni våfflor [...]

#6 Pingback By Nyponte | pickipicki On 28 mars 2008 @ 21:40

[...] blir det kanelte. Men efter att ha blivit bjuden på nyponte av Johanna när vi var där och åt brunch så var jag tvungen att utöka teförrådet. Nu dricker jag Friggs nyponte lite nu och då. För [...]

#7 Pingback By Det delas ut 10-poängare i det röda köket! at pickipicki On 25 november 2009 @ 08:00

[...] och givetvis även den lilla solskensbebisen. Om förrätten var ett kärt återseende; toast med vegetarisk skagenröra, så var chokladfondanten till efterrätt en uppskattad premiär både för Carl och mig. Wow, [...]

#8 Comment By Isflingan On 10 augusti 2014 @ 19:43

Herregud vad goda våfflor jag fick äta till lunch idag :) o med skagenröra utan räkor till :) även om den sista fick bli efterrättsvåffla m sylt :)

#9 Comment By tina On 10 augusti 2014 @ 19:44

Åh Mireille, jag saknar dig! Snart måste du komma hit och äta brunch. <3


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/03/en-fin-brunch/

URLs in this post:

[1] det här goda brödet : http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15788

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_20080315_brunch_johanna-robin_17.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki