- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Finfina mellisbullar

Posted By tina On 31 mars 2008 @ 20:40 In bakat,bröd,kanske-i-picknickkorgen?,mellis,vardagslyx | 4 Comments

Ikväll ville jag baka något nytt bröd, något jag inte bakat förut. Jag fick bläddra igenom nästan hela högen med mina ärvda mattidningar innan jag ens hittade ett brödrecept. Tillslut dök receptet på finfina mellisbullar upp i Mer smak, nr 9 2006. Det var en himla tur, annars hade det nog inte blivit något bröd överhuvudtaget. Dessutom var de goda, de var helt enkelt små finfina mellisbullar. Om någon sitter inne med ett bra brödrecept får ni gärna dela med er, så behöver det inte bli stora paniken här nästa gång.

Finfina mellisbullar
5 dl mjölk
50 g jäst
4 dl fiberhavregryn
1 msk olja
½ tsk salt
2 msk honung
250 g torkad frukt (jag tog 200 g katrinplommon)
1 dl sesamfrön
9-10 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och rör ut jästen med denna. Tillsätt havregryn, olja, salt, honung, frukt och frön. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta degen kraftigt. Jäs under duk i 30 min. Dela i 24 bitar och rulla till släta bullar. Jag pyntade bullarna med pumpafrön för att det är fint och gott. Låt jäsa under duk ytterligare 30 min. Greädda i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk.

small_img_5751.jpg

Om ni vill veta en hemlighet så kan jag berätta att Carl åt ett av bröden med hjortronsylt på. Plötsligt kändes de mer som bullar än som bröd. Eller så kanske utmärkta bröd som kan omvandlas till vardagslyx en måndagkväll?


4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Finfina mellisbullar"

#1 Comment By emma On 6 april 2008 @ 17:33

testade att baka bröd till grekisk sallad häromdagen. blev svingott! leta upp ett vanligt recept på grahamsbullar (bakpulver), tillsätt salvia och soltorkade tomater. pensla med olivolja och sprinkla över grovt havssalt. god medelhavssmak :)

#2 Comment By tina On 6 april 2008 @ 21:41

bra tips! det ska jag prova, tack! och så blev jag plötsligt väldigt sugen på grekisk sallad:)

#3 Comment By Isflingan On 2 oktober 2013 @ 12:33

Oh så goda bröd jag bakat idag :) ganska söta dock så får väl se detta som onsdagslyx :)

#4 Comment By tina On 3 oktober 2013 @ 22:45

Isflingan: Det är inte för inte dom heter bullar! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/03/finfina-mellisbullar/

Copyright © 2008-2009 pickipicki