- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Tre sorters kakor

Posted By tina On 13 mars 2008 @ 23:39 In bakat,choklad,citron,cookies,fika,ingefära | 2 Comments

small_img_5521.jpg [1]

Ikväll har vi bakat kakor. Det doftar gott i köket och nu har vi hur många kakor som helst. Någon som vill bli bjuden på fika i påsk? Det blev tre sorters kakor; Leilas [2] chocolate chip cookies (som jag bakat förut [3]), finska pinnar (inspiration och recept [4] från Livet på en gård [5]) och biscotti (receptet [6] hittade jag hos Natz [7]).

Leilas chocolate chip cookies med apelsin och hasselnötter
150 g mjukt smör
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
rivet skal av 1 apelsin
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
200 g mörk choklad 70%
100 g hasselnötter

Rosta hasselnötterna i cirka 10 minuter och gnugga bort det mesta av skalet i en torr handduk. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära och rivet apelsinskal krämigt. Rör i ägget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand. Hacka chokladen grovt och blanda den och hela hasselnötter i smeten. Klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper och platta till klickarna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 180 grader, i cirka 10 minuter.

Biscotti
2 ägg
100 g smör1
1.51 ½ dl socker
55 dl vetemjöl
1.51 ½ tsk bakpulver
1.51 ½ dl hel och skållad sötmandel
skal från 1 citron

Vispa äggen lätt och vänd ner smält smör. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner även detta. Rör ner mandel och rivet citronskal. Forma 3 längder och grädda på plåt med bakplåtspapper (mitten av ugnen i ungefär 25 minuter i 175 grader). Ta ut plåten och skär längderna i ungefä 1 cm breda bitar. Grädda i ytterligare 10 minuter  125 grader. Låt kakorna stå på eftervärme, gärna över natten.
small_img_5519.jpg [8]
Finska pinnar
200 g smör
1 dl socker
3,75 dl mjöl
1 dl potatismjöl
½ msk vaniljsocker

Kör alla ingredienserna i matberedaren till en kakdeg. Rulla ut till fingertjocka längder. Pensla med ett uppvispat ägg (vi glömde ägget ser jag nu, men det gick bra ändå), strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär i 5 cm långa kakor. Grädda i ungefär 13 minuter i 175 grader.


2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Tre sorters kakor"

#1 Comment By nässelblom & choklad On 14 mars 2008 @ 08:41

Kakorna ser smarriga ut. Det är så roligt att baka – när man har tid vill säga. Trevlig helg!

#2 Comment By frida On 14 mars 2008 @ 18:52

Fika i påsk, jag är på!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/03/tre-sorters-kakor/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5521.jpg

[2] Leilas: http://recept.nu/1.9799//leila_lindholm

[3] som jag bakat förut: http://www.pickipicki.se/2007/09/fodelsedagsmiddag/

[4] recept: http://frunpagarden.blogspot.com/2008/02/finska-pinnar.html

[5] Livet på en gård: http://frunpagarden.blogspot.com/

[6] receptet: http://vildibaljan.blogspot.com/2008/01/italian-style.html

[7] Natz: http://vildibaljan.blogspot.com/

[8] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/small_img_5519.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki