- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Bröd med fullkornsdinkel och torkad frukt

Posted By tina On 20 maj 2008 @ 10:02 In bröd | 3 Comments

Bröd bakar jag oftast inte efter recept utan istället utifrån det som står närmast i skafferiet. Ibland blir det godare än andra gånger. Som igår, då blev det särskilt gott. Dom gångerna gäller det att i efterhand komma ihåg hur man gjorde. Kan det ha varit såhär?

Bröd med fullkornsdinkel och torkad frukt
½ pkt jäst
4 dl fingervarmt vatten
1 msk brödsirap
en nypa salt
5 torkade aprikoser
5 torkade katrinplommon
3 dl fullkornsdinkel
4-5 dl vetemjöl (eller så mycket som behövs)

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, salt och torkad frukt delad i mindre bitar. Tillsätt dinkel och vetemjöl och arbeta tills degen släpper bunken. Jäs under bakduk i en timme. Dela därefter degen i 12 bitar. Rulla runda bullar och platta ut dem. Doppa ena sidan i frön (sesam, solroskärnor, pumpafrön eller andra favoritfrön). Låt jäsa på plåt i ytterligare 20-30 minuter. Grädda i 200 grader i knappt 20 minuter.

[1]


3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Bröd med fullkornsdinkel och torkad frukt"

#1 Comment By Sydney On 20 maj 2008 @ 16:38

Dom ser jättegod ut….

#2 Comment By Lumumma On 21 maj 2008 @ 07:37

Vilka underbara brödbullar! :P

#3 Comment By tina On 21 maj 2008 @ 07:40

Ja, goda är dom alla gånger! Jag har precis ätit en till frukost.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/05/brod-med-fullkornsdinkel-och-torkad-frukt/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/picki_img_6267.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki