- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Är det här en sjukdom?

Posted By tina On 11 juni 2008 @ 22:05 In är det här en sjukdom?,fotografera mat,göteborg | 3 Comments

Jag ramlade över en sida [1] där man veckan ut kan man framkalla bilder för 9 öre styck. Förstår ni? 1000 bilder för 90 kronor, det är ju helt galet (om det är bra eller dålig kvalité ska jag däremot låta vara osagt för det vet jag ingenting om). I vilket fall bestämde jag mig för att det var ett alldeles för bra erbjudande för att kunna motstås, så jag började gå igenom alla bilder jag knäppt, ganska många vid det här laget.

Hittills har jag hunnit gå igenom 05/06 då vi bodde i Göteborg. Till en början såg jag till min stora glädje att jag knäppt bilder i stort sett varje dag. Men, här kommer det konstiga! När jag började titta på bilderna så är i princip alla bilderna bilder på mat. Bild efter bild, dag efter dag, månad efter månad. Chiliconcarne och ris, tacopaj, matlåda, ärtsoppa, kycklinggryta, spagetti och chorizo, Rezas goda köttfärsbiffar i libabröd, couscoussallad, fruktsallad, bröd i lergryta, kyckling i lergryta och så vidare i all oändlighet. 

Är det verkligen möjligt? Har jag hållt på såhär i flera år? Och jag som trodde att jag började fotografera mat när jag började pickipicka i höstas. Är det här en sjukdom? Kan man vara besatt av att fotografera vad man äter till middag?

[2]
Kycklinggryta och ris, 18 februari 2006


3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Är det här en sjukdom?"

#1 Comment By Millan On 12 juni 2008 @ 22:32

Haha, jag förstår preeeeecis vad du snackar om! För jag lider själv av den sjukan. Ibland framgår det väldigt tydligt, som när jag varit ute och rest och jag har typ en bild på någon sevärdhet och resten mat :)

#2 Comment By KarinW On 15 juni 2008 @ 00:32

Klart det inte är en sjukdom,hobby kallas det!
Jag vill också kunna knäppa lika fina bilder men jag tog i kameran första gången 3 april när jag fick min blogg, kanske jag lär mig……

#3 Comment By tina On 15 juni 2008 @ 23:10

Millan du har så rätt, att jag inte tänkte på det! Skulle jag titta igenom resor så är det garanterat massor av mat!

Och Karin, jag ska komma ihåg att det heter hobby och inte sjukdom, tack! :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/06/ar-det-har-en-sjukdom/

URLs in this post:

[1] en sida: http://www.foto.mediamarkt.se/sections/index.php

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/picki_pict7975.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki