- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Födelsedagskakor

Posted By tina On 3 juni 2008 @ 20:32 In bakat,cookies,fika,födelsedag,kakor,kanske-i-picknickkorgen? | 6 Comments

Grattis mamma på födelsedagen. I frysen finns en låda med dina favoritkakor. Ta en kaka till kaffet när du kommer hem ikväll. Eller föresten, ta hur många du vill, dom är ju så himla goda.

Chokladkakor med körsbär och vit choklad
250 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 dl strösocker
3 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g grovhackad vit choklad
2 dl grovhackade cocktailkörsbär
+ några till garnering

Rör smör, farinsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner det i ägg- och sockersmeten. Rör i vit choklad och de hackade cocktailbären. Klicka ut smeten på  två plåtar med bakplåtspapper (20-25 kakor). Tryck ner körsbär i kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Receptet är ur favoritboken Två systrars söta.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Födelsedagskakor"

#1 Comment By Marias Kakburk On 4 juni 2008 @ 10:07

De där måste absolut testas, mums!:)

Hoppas att du får en härlig onsdag!:)

#2 Comment By Viktoria Schiöler On 4 juni 2008 @ 11:14

Just idag hade jag gärna velat vara din mamma, det vore härligt att ha sådana kakor hemma.

#3 Comment By tina On 4 juni 2008 @ 18:20

Jag önskar att jag också hade en burk med mammans favoritkakor i min frys, just ikväll är jag väldigt sugen på en kaka eller två. Ni får prova receptet vetja!

Carl tycker att dom är godast att äta snudd på direkt ur frysen, lite hårda och kalla. Jag är snudd på beredd att hålla med. Ligger dom framme ett tag är det lite seg kladdkaka över dom, det är iofs inte så pjåkigt det heller.

#4 Comment By e On 10 juni 2008 @ 23:30

De där kakorna är beroendeframkallande (som ganska mycket i boken). Tycker också de är godast lite kalla. Gillar även kakorna med jordnötssmör, havregryn och choklad. Livsfarliga.

#5 Comment By tina On 11 juni 2008 @ 21:00

solrossnittarna ur samma bok är också goda (och beroendeframkallande)!
[1]

#6 Pingback By Jordgubbs- och rabarberpaj med maräng | pickipicki On 12 juni 2008 @ 12:07

[...] bjöd som bekant mamman på favoritkakorna när hon fyllde år. Hon i sin tur bjöd på den här vackra pajen när [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/06/fodelsedagskakor/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/2008/04/sega-solrossnittar/

Copyright © 2008-2009 pickipicki