- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Syrénsaft

Posted By tina On 1 juni 2008 @ 23:46 In saft,sommar | 7 Comments

Vem kan motstå att härma Fru B [1] när hon har kokat syrénsaft [2]? Inte jag i alla fall. Saften var frisk och god och smakade faktiskt som syrén doftar, är det inte lite märkligt ändå? Jag gjorde dessutom som hon tipsade, isbitar med syrénblommor i. Vackert! Vad är det här om inte sommarsaft?

Jag gjorde inte lika mycket saft, i övrigt har jag stulit receptet rakt av (förlåt). Här är det, stöldgodset;

Syrensaft

40 blomklasar
800 g socker
35 g vinsyra
½ citron
1 liter vatten

Lägg syrénklasar (som tvättats i kallt vatten), socker och vinsyra i en stor kastrull (eller hink). Häll över kokande vatten. Tillsätt citronskal och citronsaft. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Syrénsaft"

#1 Comment By Lumumma On 2 juni 2008 @ 08:42

Syrensaft! Låter som poesi. Det måste vara fantastiskt gott. Vi har massor av syrener…

#2 Comment By Marias Kakburk On 2 juni 2008 @ 18:32

Det där lät riktigt spännande:)!

#3 Comment By Marias Kakburk On 2 juni 2008 @ 23:40

Tack, ja det kan man undra ;)

#4 Comment By Fru B On 5 juni 2008 @ 17:30

Snygga isbitar!

Min saft är slut nu, men jag tror att flädern är på gång snart.
Trevlig helg!

#5 Comment By tina On 6 juni 2008 @ 08:15

Jag kokade flädersaft första gången i förra sommaren. Kom på den smarta idén att frysa saften i små plastburkar så att jag vid särskilda tillfällen mitt i vintern skulle kunna plocka fram lite sommarsaft. För ett par veckor sedan hittade jag små bortglömda burkar längst in i frysen som stått där hela vintern och som ingen visste vad det var! Så nu i juni dricket vi saften, så gott, men inte riktigt som det var tänkt.
Trevlig helg!

#6 Comment By Chezsofia On 8 juni 2010 @ 09:04

Visst är det gott med syrensaft! Själv rensar jag bort blommorna ifrån skaften men annars är receptet ganska lika. Saft i frysen är en strålande idé. Vi har haft både svartvinbärssaft och syrensaft att ta fram så här på försommaren. Lyx!

#7 Comment By tina On 8 juni 2010 @ 09:11

Chezsofia: Ska testa att ta bort skaften nästa gång. Funderar faktiskt på att koka syrénsaft nu i dagarna (alldeles snart är det försent). Tack för tips! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/06/syrensaft/

URLs in this post:

[1] Fru B: http://frunpagarden.blogspot.com/

[2] syrénsaft: http://frunpagarden.blogspot.com/2008/05/syrensaft.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki