- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Finlandsemester: krusbär

Posted By tina On 5 augusti 2008 @ 21:20 In bakat,bär,efterrätt,fika,Finland,krusbär,Ylöjärvi | 12 Comments

[1]

Krusbär är så gott, när jag väl har börjat äta så har jag svårt att hejda mig. Allra godast tycker jag att de är direkt från krusbärsbusken. Men, Josef talade varmt om en krusbärskaka hans mamma brukar göra på somrarna. Utan recept gjorde jag ett eget försök och kakan blev faktiskt över förväntan god, söt och syrlig på samma gång. Krusbär är bra helt enkelt!

Krusbärskaka
100 g smör
1 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
krusbär

Blanda rumsvarmt smör och socker ordentligt. Rör i övriga ingredienser. Häll i en rund kakform med avtagbara kanter. Halvera krusbär och täck kakan med krusbär, snittytan nedåt. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.

[2]


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Finlandsemester: krusbär"

#1 Comment By Lumumma On 6 augusti 2008 @ 07:28

Krusbär är så gott. Vilka vackra koppar.

#2 Comment By Annica On 6 augusti 2008 @ 20:24

Åh, jag älskar också krusbär. I år gjorde jag sylt på de flesta, men nu blev jag jättesugen på att prova din fina kaka!

#3 Pingback By Kusin Vitamin bjuder på krusbärssylt at pickipicki On 28 augusti 2009 @ 09:30

[...] På den-stora-bärplockarresan tog jag kommandot i köket en kväll, och fick systern att baka krusbärskaka och kusinen att koka sylt. Ett rätt bra drag om jag får säga det själv, för nu njuter jag av [...]

#4 Comment By Sara On 1 augusti 2013 @ 17:35

Luktar helt galet gott i köket nu!

#5 Comment By tina On 11 augusti 2013 @ 16:51

Sara: Hurra! Jag ska nog också baka krusbärskaka!

#6 Pingback By 10 goda saker att göra med krusbär | Matgeek On 29 juli 2014 @ 08:21

[...] Krusbärskaka Snabbt gjord och så himla [...]

#7 Comment By Fredrika On 1 augusti 2014 @ 09:59

Ska det verkligen inte vara ngn mjölk eller annan vätska i krusbärskakan?

#8 Comment By tina On 1 augusti 2014 @ 10:11

Fredrika: Nix.

#9 Comment By Habygirl On 29 augusti 2015 @ 11:37

Tack för receptet! Jag fick lägga till lite mer vätska för att degen kände lite väl tort – använde lite gräddfil, vatten och lite ägg. Jag gjorde en glutenfritt och en vanligt…nu är det bara att vänta och se hur det blir!

#10 Comment By Alexandra On 6 september 2015 @ 20:29

Kan rapportera att det fungerar alldeles förträffligt med björnbär också :-)

#11 Comment By Infrarotsauna On 5 september 2018 @ 05:30

It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this fantastic post to increase my
experience.

#12 Comment By Summer Hoogland On 3 juni 2019 @ 12:56

Valuable info. Lucky me I found your site by chance, and I’m shocked why this accident
didn’t came about earlier! I bookmarked it.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/08/finlandsemester-krusbar/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/08/picki_img_7731.jpg

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/08/picki_img_7752.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki