- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Smulpaj med plommon
Posted By tina On 20 augusti 2008 @ 08:00 In efterrätt,farfar,fika,paj,plommon | 3 Comments
När farfar och jag satt på trappen igår morse och spanade ut över en trädgård i (nästanhöst)solsken, så konstaterade vi att det blir lite äpplen i år men desto mer plommon. Det är så mycket plommon att grenarna hänger tunga mot marken. Och goda är dom, jag vet, för jag fick med mig en hel kasse hem i helgen.
Smulpaj med plommon
Dela och kärna ur plommonen. Lägg i en het stek panna och strö lite socker och vaniljsocker över (smaka av så att det varken blir för surt eller sött). Låt plommonen fräsa en liten liten stund i pannan och häll sedan över dem i en ugnssäker form. Blanda till en smuldeg av havregryn, vetemjöl, smör, socker och kanel. Strö smulorna över plommonen och grädda pajen i 200 grader tills den fått fin färg (ungefär 15-20 minuter har jag för mig). Smulpaj är allra godast med vaniljsås.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/08/plommonpaj-smaskens/
URLs in this post:
[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/08/picki_img_8181.jpg
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
3 Comments To "Smulpaj med plommon"
#1 Comment By bitte On 20 augusti 2008 @ 11:44
mums
#2 Comment By Hanna On 20 augusti 2008 @ 18:41
Mmm! har aldrig ätit plommonpaj men jag bara måste testa det! Ser supergott ut!
#3 Comment By tina On 21 augusti 2008 @ 21:49
Pajen var mycket god, det blev inte en smula kvar! ;)