- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Finlandsemester: färskpotatis

Posted By tina On 7 augusti 2008 @ 12:00 In basilika,Finland,potatis,Ylöjärvi | 3 Comments

Att skala potatis är inte särskilt roligt. Utom ibland, då är det särskilt roligt. Här är ett tips på en god färskpotatisvariant, när man såhär i slutet av sommaren möjligen har börjat ledsna lite på den potatissalladen man gjort i flera månader nu [1].

Basilikaslungad färskpotatis
kokt och kall färskpotatis för fyra personer
(ju mindre potatisar desto roligare)
½ dl färsk basilika
½ dl slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta (om man vill)
½ dl riven parmesanost (den är god utan också)
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk pinjenötter eller liknande
salt

Mixa örter och vitlök med olja och vatten. Smaka av med salt. Vänd ner potatisen och parmesanosten i basilkaoljan. (Parmesanosten kan mixas redan för start om man hellre vill det). Pynta med nötter eller frön.

Receptet är härifrån [2].

[3]
Mamma och jag tvättar färskpotatis och lök
[4]
Lök som ska grillas


3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Finlandsemester: färskpotatis"

#1 Comment By lina On 7 augusti 2008 @ 08:50

Låter urgott! Fick nyss med mig en påse färskpotatis hem ifrån mina föräldrar. Ska testas!

#2 Comment By carolina On 7 augusti 2008 @ 23:56

ser jättehärligt ut!

#3 Comment By KarinW On 8 augusti 2008 @ 17:46

Jamen jag har ju allt utom färskpotatis just nu (men just ja, jag ska ju på middag) men det där ska jag göra så fort jag bara kan, mums!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/08/skala-potatis/

URLs in this post:

[1] potatissalladen man gjort i flera månader nu: http://www.pickipicki.se/2008/06/potatissallad-med-basilika/

[2] härifrån: http://www.sr.se/cgi-bin/isidorpub/PrinterFriendlyArticle.asp?ProgramID=2160&Artikel=1258896

[3] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/08/picki_img_7836.jpg

[4] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/08/picki_img_7835.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki