- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Filodegspaj med keso och fetaost

Posted By tina On 12 september 2008 @ 08:00 In fetaost,keso,paj | 9 Comments

[1]

Förra fredagen plankade vi Lumummas [2] filodegspaj med keso och fetaost snudd på rakt av. Receptet liknade inte något jag gjort tidigare och den var så lockande snygg på fotot [3] att jag inte kunde låta bli. Pajen gjorde oss inte besvikna, den var annorlunda och god.

Filodegspaj med keso och fetaost
ett paket grekisk filodeg
3-4 ägg
500 g keso
200 g fetaost
gröna oliver
1 purjolök
vitlöksklyfta
oregano

Smörj en pajform och lägg flera lager filodegsark i formen, pensla med olja eller uppvispat ägg mellan varje lager. Bryn purjolöken som finhackats tillsammans med den finhackade vitlöken. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll fyllningen i formen. Grädda i 30-45 minuter i ungefär 225 grader tills äggstanningen stelnat. Ta ut pajen och täck den med flera lager filodeg, pensla mellan varje lager samt ovanpå pajen. Låt pajen därefter få fin färg i ugnen.

Pajen serverade vi tillsammans med en grön sallad, en bönsallad och färskt bröd, fredagsgott.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Filodegspaj med keso och fetaost"

#1 Comment By Lumumma On 12 september 2008 @ 08:35

Va’ kul! Att du gjorde den och att den blev god. :) Du fick så fin yta på din – sanningen är att jag fick plocka bort mitt översta lager då det blev lite för bränt. Hm.

Ännu mer kul är att jag satte mig vid datorn just nu för att hämta hem ditt recept på köttfärspiroger! Mannen fyller år i helgen och hela släkten kommer hit – då passar väl piroger bra?

#2 Comment By Rebecca On 12 september 2008 @ 10:17

Den där pajen ser lockande ut även i mina ögon, jag som vanligtvis är pajhatare. Tack för trevlig inspiration!

#3 Comment By Sydney On 12 september 2008 @ 16:23

Kom hem på lördagen och blev glatt överraskade när jag såg att det fanns rester i kylskåpet. Slukade pajen till lunch, helt underbar gott! Tack!

#4 Comment By Filibabba On 13 september 2008 @ 11:36

mmmm så gott det där verkar! =)

#5 Comment By Malin On 13 september 2008 @ 12:36

Åh, vilken god paj! Den måste vi ha på menyn snart tror jag! :)

#6 Comment By tina On 13 september 2008 @ 16:43

Lumumma: Jag brände kanterna när jag gräddade pajen, så dom fick jag plocka bort. :) Hoppas pirogerna blev bra om dom hamnade på menyn!

Rebecca: Jag är inte heller pajfantast(kantarellpaj undantaget), men filodegsvarianten är inte lika stabbig som vanlig paj.

Sydney: :D

Filibabba: Ja, god det var den!

Malin: Helt klart värt att prova, det är roligt med något nytt!

#7 Comment By Lumumma On 13 september 2008 @ 22:40

Japp, idag har vi ätit Josefs köttfärspiroger. Väääldigt goda, och uppskattade av alla. Tack för receptet! :)

#8 Pingback By Jag har höga förväntningar på den här pajen at pickipicki On 23 november 2009 @ 09:09

[...] mer paj Kantarellpajen Filodegspaj med keso och fetaost Rotfruktspaj Viktorias pajskal av potatis Filed under paj | Skriv ut [...]

#9 Pingback By En filodegsregel att lägga på minnet at pickipicki On 23 juni 2010 @ 21:53

[...] på andra vis Filodegspaj med keso och fetaost Rabarberpaj med vaniljkräm Publicerad i filodeg, vegetariskt | Comment (0) Skriv ut [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/09/filodegspaj-med-keso-och-fetaost/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/09/picki_img_8515.jpg

[2] Lumummas: http://lumumma.rummet.nu/

[3] fotot: http://lumumma.rummet.nu/?p=414

Copyright © 2008-2009 pickipicki