- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Karins tjusiga lax med kräftstjärtar
Posted By tina On 21 september 2008 @ 10:06 In fisk,kräftor,lax,recept-i-present | 11 Comments
[1]
I helgen tillagades ytterligare ett födelsedagsrecept. Karins recept blev en förtjusande fin fredagsfisk!
Kräftfylld laxfilé, 4 port
4 portionsbitar av laxfilé
(lätt)majonnäs efter smak (0-1 dl)
1 dl creme fraiche
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk dillfrön
300 gram hackade kräftstjärtar
Gör en skåra mitt ner i varje laxfilébit och lägg laxen i en ugnsform. Hacka samman alla ingredienser med en matberedare eller för hand. Smaka av med ev mer kryddor, salt och peppar. Lägg ett par matskedar av fyllningen i fiskbitarnas skåra så att det står upp som en tuppkam. Fram till nu kan maten förberedas och stå i kyl. När det är matdax, baka fisken mitt i ugnen i 225 grader i ungefär 12 minuter.
Servera med pressad potatis, dillsåsen, en god sallad och en rejäl citronklyfta.
Gräddig dillsås
2½ dl matlagningsgrädde
1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl lätt creme fraiche
½-1 msk pressad citronsaft
1 dl färskhackad dill
salt och vitpeppar
Medan fisken står i ugnen gör du såsen. Koka upp grädde och buljong. Tillsätt creme fraiche och koka upp under omrörning. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/09/karins-tjusiga-lax-med-kraftstjartar/
URLs in this post:
[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/09/picki_img_8614.jpg
[2] : http://ettlingon.se/recept/laxfileer-i-kraftsas/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
11 Comments To "Karins tjusiga lax med kräftstjärtar"
#1 Comment By Filibabba On 21 september 2008 @ 10:50
mums! älskar lax!= )
#2 Comment By Sanna On 21 september 2008 @ 11:16
Oj det lät verkligen gott! Lax i olika röror och såser går alltid hem på vårt matbord. Kan ju tipsa om min favorit samtidigt!
[2]
#3 Comment By Karin On 21 september 2008 @ 14:43
Hoppas det smakade gott! :)
#4 Comment By tina On 21 september 2008 @ 19:33
Sanna: Tack för tipset, ska kolla in ditt recept.
Karin: Ja det var gott! Det fanns inte så lite som en smula kvar efter middagen.
#5 Comment By KarinW On 21 september 2008 @ 21:29
Den där laxen ska jag göra nästa gång det är laxdax i mitt kök den måste bli hur god som helst!
#6 Comment By Josse/Lumumma On 21 september 2008 @ 23:11
Kombinationen kräftor/lax har jag nog aldrig provat – men det låter förbaskat gott. (Bloggar på nytt ställe, se länk).
#7 Comment By Millan On 7 januari 2009 @ 10:08
Nu har jag testat och det blev riktigt gott! Tack för ännu ett superbra recept!
#8 Comment By tina On 7 januari 2009 @ 22:01
Varåsgod. Den här var det länge sen jag åt, den ska jag nog laga någon dag. Tack för tipset! ;)
#9 Pingback By Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar | pickipicki On 23 januari 2009 @ 08:32
[...] är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut här på pickipicki. Snudd på kräftskiva, kan man nästan [...]
#10 Comment By frida On 11 augusti 2009 @ 21:09
Gott! Jag lagade detta till middag i kväll och alla uppskattade, såväl make som barn! Smakar säkert mums i matlådan i morgon också.
#11 Comment By tina On 12 augusti 2009 @ 08:59
Frida: Men titta, har du hittat det här receptet i arkivet! Jag ska också leta där efter ett fiskrecept, nu blev jag sugen på lax. :-)