- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Tom Kha Gai

Posted By tina On 4 september 2008 @ 08:50 In gryta,hemgjord present,recept-i-present,thailändskt | 5 Comments

[1]

Skokartongen [2] har hyllats, med all rätt. Men, jag fick fler fina födelsedagspresenter när jag fyllde år, massor av fina presenter. Av Johannes och Helena fick jag en flaska chiliolja som är så vacker att den är svårt att slita blicken från. Som om inte det vore alldeles gott nog, fick jag även en burk med en Tom Kha-pasta och ett tillhörande recept. Spännande med en (för mig) alldeles okänd ingrediens. Maten blev supergod!

Tom Kha Gai
2 st gula lökar
1 burk kokosmjölk
0,5-1 st buljongtärning
10 st kaffir/limeblad
ungefär 1 msk Tom Kha-kryddpasta
2 stora kycklingfiléer
1 tomat
2 tsk fisksås
hackad färsk koriander efter smak

Bryn den hackade löken i lite olja (klart jag brynte den i min fiina chiliolja!). Häll på kokosmjölken och lika mycket vatten. Tjoffa ner buljong, limeblad och kryddpastan. Tärna kycklingen, tillsätt och koka upp. Häll i champinjoner och tomat och låt koka i 20-30 minuter. Häll i fisksåsen. Servera med färsk koriander.


5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Tom Kha Gai"

#1 Comment By Karin On 4 september 2008 @ 20:59

Åhhh, det låter gott!
Jag är himla dålig på att laga thaimat, men det där måste man nästan pröva :)
Tänkte på dig idag när jag lagade middag. Gjorde pasta med skinksås, sån du och Carl gjorde till mig i Mölndal med lök, skinka och creme fraiche. Finfin snabb mat, slängde i en creme bonjourost i också- grekisk vitlök. Gott gott!
Imorn åker jag till Norge, hörs när jag kommer hem!

#2 Comment By tina On 5 september 2008 @ 07:07

Oj, skinksås med champinjoner! Ja, det var länge sen. På den gamla goda (före vegetarian-fasoner-)tiden!;) Trevlig hurtigrutt!

#3 Comment By Lumumma On 7 september 2008 @ 22:15

Men å så gott! Koriander, limeblad och cocosmjölk – full pott liksom! Och vad roligt att du gjorde filodegspajen. Nu får du göra ananaspaj till efterrätt. ;)

#4 Comment By natz On 8 september 2008 @ 11:40

Thaimat är ju så gott! Tyvärr gör jag det alldeles för sällan hemma för jag inbillar mig att det är för svårt. Men numera finns det ju massor av färdiga kryddblandningar, så jag får väl ta mig i kragen och börja laga mer asiatiskt ;)

#5 Pingback By En niopoängare med chiliräkor at pickipicki On 20 april 2009 @ 08:10

[...] med chiliräkor Marinerade räkor: 800 g färska räkor med skal 0,5 dl olja smaksatt med röd chili (alt olja + 1-2 finhackad röd chili) ½ [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/09/tom-kha-gai/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/09/picki_img_8316.jpg

[2] Skokartongen: http://www.pickipicki.se/2008/09/en-god-auberginegryta-i-en-skokartong/

Copyright © 2008-2009 pickipicki