- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Förtrollande goda crêpes

Posted By tina On 23 oktober 2008 @ 19:38 In banan,crêpes,Det är väl helg idag va?,efterrätt,nutella,pannkaka | 12 Comments

Ikväll åt vi crêpes som var alldeles förtrollande goda. Jag vet inte om det var för att jag för första gågen under tre års soppa-pannkaka-torsdag fick till perfekta pannkakor (gjutjärnspanna och lite smör, är det det som är tricket?), eller om det var för att fyllningen blev så bra. Det här var riktigt gott och är helt klart vår nya bjudrätt, någon som vill komma hit och äta crêpes snart?

Smeten
2,5 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
1,5 dl (ljust och milt) fullkornsvetemjöl

Vispa ner ägg, salt och mjöl i mjölken. Stek så tunna pannkakor du kan i lite smör i den största stekpannan du hittar. Smeten räcker till 4 pannkakor = 2 huvudrättscrêpes och 2 efterrättscrêpes.

Förslag på fyllning
Matcrêpes:
1. Pastrami(/rökt skinka/rökt kalkon), babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost
2. Kallrökt lax, bladspenat, finhackad rödlök och en klick creme fraiche

Efterrättcrêpes:
3. Äpple stekt i lite smör, socker, kardemumma och kanel (en klick vaniljglass till?)
4. Skivad banan, nutella

[1]
Pastrami, babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost [2]
Kallrökt lax, babyspenat, finhackad rödlök, creme fraiche [3]
Banan och nutella
[4]
Äpple stekt i smör, socker, kardemumma och kanel


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Förtrollande goda crêpes"

#1 Comment By Filibabba On 23 oktober 2008 @ 22:18

åh jag ääälskar verkligen crepes! ser supergott ut! =)

#2 Comment By Molly On 24 oktober 2008 @ 06:32

det ser jättegott ut:)

hoppas att du får en riktigt bra fredag:)
tänkte även passa på att gratulera till nomineringen till matbloggpriset:) grattis:)

take care!

#3 Comment By tina On 24 oktober 2008 @ 07:29

Tack Molly, och ja, crêpsen var kalasgoda!

#4 Comment By Ingela On 24 oktober 2008 @ 14:09

Åh, crepes med nutella och banan hade jag inte tackat nej till nu när det där eftermiddags-sötsuget just har slagit till… ;)

#5 Comment By tina On 24 oktober 2008 @ 18:53

Det där sötsuget som slår till på eftermiddagen låter bekant, är vi släkt tro? ;)

#6 Comment By S On 28 oktober 2008 @ 14:20

Pannkakor med en klick surdegsgrund i är grymt, smakar lite som injera, testa det nästa gång!

#7 Comment By tina On 28 oktober 2008 @ 14:26

Det ska jag verkligen göra, injera är gott! Tack för tipset!

#8 Comment By KarinW On 29 oktober 2008 @ 13:13

Åh vad det ser gott ut, var längesen det blev crepes i mitt kök!

#9 Comment By tina On 29 oktober 2008 @ 18:11

Det är torsdag imorgon Karin!

#10 Pingback By Matsedel, vecka 39 » Tre tjejer i köket On 25 september 2011 @ 22:11

[...] t o m jag gillar dem (jag är lite skeptisk eftersom jag inte alls tycker om pannkakor) och med pickipicki-receptet som bas verkar det lovande. Dessutom lockar han med fransk cider till och då kan det väl inte gå [...]

#11 Comment By Isflingan On 29 december 2013 @ 18:50

Det här är ju ett perfekt sätt att servera rester på. Alla får fylla sina ”pannkakor” med vad de vill :) vi åt det helgen innan jul, men helgen efter hade ju varit ännu bättre, då kan man ju fylla dem m julmat som blivit över :)

#12 Comment By tina On 31 december 2013 @ 13:01

Isflingan: Smart så smart! Hoppas allt är fint med dig. Kram!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/10/fortrollande-goda-crepes/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/10/picki_img_90961.jpg

[2] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/10/picki_img_9104.jpg

[3] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/10/picki_img_9105.jpg

[4] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/10/picki_img_9113.jpg

Copyright © 2008-2009 pickipicki