- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Mina fina morotsbröd

Posted By tina On 1 oktober 2008 @ 06:30 In bröd,gröt,havregryn,morot | 24 Comments

[1]

Periodvis bakar jag ganska mycket bröd. Det är spännande med nya recept och jag [2] har [3] många [4] olika [5] favoriter  [6] och ännu fler finns här [7]. Mitt eget morotsbröd återkommer jag alltid till med jämna mellanrum, det är kalasbra att ha i frysen för att plocka fram till frukost eller som utflyktsbröd.

Tinas morotsbröd
25 jäst
2½ dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
1 stor morot (fin- eller grovriven)
½ tsk salt
mjöl (dinkel-, grahams- vetemjöl eller vad som finns i skåpen)

Rör ut jästen i vätskan och rör ner den kalla gröten, riven morot och salt. Arbeta ner så mycket mjöl att brödet släpper bunken (hellre för lite än för mycket mjöl). Låt jäsa i ungefär en timme. Dela i 8-10 lika stora bröd, rulla runda bröd och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Pynta om du vill med solroskärnor, pumpafrön eller liknande. Låt jäsa 20-30 minuter till, grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ungefär 20 minuter.


24 Comments (Open | Close)

24 Comments To "Mina fina morotsbröd"

#1 Comment By Ingela On 1 oktober 2008 @ 07:03

Tack för recept, ligger i startgroparna för att baka mitt eget bröd och detta var precis vad jag behövde för att komma igång! :)

Men jag måste fråga, var är morötterna i morotsbrödet!? Är det inte meningen att det ska vara med några morötter?

#2 Comment By tina On 1 oktober 2008 @ 07:05

Hoppsan, jag glömde visst en viktigt detalj, ändrar det nu. Tack! :)

#3 Comment By KarinW On 1 oktober 2008 @ 18:47

Tack för svamptipset!
Jag borde ta mig i kragen och baka ditt goda bröd….

#4 Comment By Ingela On 1 oktober 2008 @ 19:05

Nu har jag provbakat dina goda bröd, och oj vad goda de blev!! Skrev ett litet matinlägg idag och länkade till receptet, hoppas det var okej! :)

#5 Comment By tina On 1 oktober 2008 @ 19:50

Så roligt! Klart att det är okej!

#6 Comment By mollya On 4 oktober 2008 @ 09:08

Nu har även jag testat morotsbrödet och det var jättegott! Älskar bröd med havregryn sedan innan och detta var smidigt att göra, blev lagom mycket och något säger mig att moroten kommer hålla brödet saftigare än om den inte är med. Tack för tipset. Undrar om det inte blir några äppel- o kanelpannkakor idag… :)

#7 Comment By tina On 4 oktober 2008 @ 09:40

Vad roligt att du gillade brödet! Klart att det blir äppel- och kanelpannkakor idag! :)

#8 Comment By Cecilia On 7 oktober 2008 @ 19:20

Tack för ditt brödrecept! Dt var mycket gott! Vilken trevlig och inspirerande blogg du har, tittar in här regelbundet för att hitta inspiration för dagen.
med vänlig hälsning

#9 Comment By tina On 7 oktober 2008 @ 19:30

Tack för dom fina orden! Välkommen hit och kul att du gillade morotsbrödet.

#10 Comment By camilla On 7 december 2008 @ 21:43

Jag sitter och googlar recept inför julbaket.
Hur mkt mjöl går det åt på ett ungefär? Jag försöker räkna points 8-)

#11 Comment By tina On 7 december 2008 @ 22:02

Vad lustigt, jag som tänkt baka morotsbröden imorgon! Lovar att mäta ordentligt och återkomma.

#12 Comment By tina On 8 december 2008 @ 16:18

3 dl grovt dinkelmjöl + 6 dl vetemjöl

#13 Comment By Skuttie On 22 februari 2010 @ 19:37

Jättegott, jag slängde i en del rågmjöl och rågflingor fr jag hade lite av det hemma också. Blev toppen! Roligt med bloggar som ger läsaren inspiration och tips.
Nu ska snart andra plåten med bullar ut ur ugnen!!

#14 Comment By tina On 22 februari 2010 @ 19:43

Skuttie: Härligt! Jag gillar också rågmjöl och rågflingor i brödet, det blir saftigt och gott! :-D

#15 Comment By Malin On 18 mars 2010 @ 21:57

Dessa ska absolut provas, ser jättegoda ut.

#16 Comment By tina On 19 mars 2010 @ 15:52

Malin: Gör det, mina favoritbröd!

#17 Pingback By Morotsbröd » Thea och gänget On 23 mars 2010 @ 21:00

[...] lite nyttigare än favoriterna Karlssons tekakor som har både mjölk, smör och sirap. De goda morotsbröden hittade jag på den trevliga bloggen pickipicki. I helgen gjorde jag på vetemjöl, rågsikt och [...]

#18 Pingback By Ett lyxproblem | On 27 mars 2011 @ 19:22

[...] ett nytt recept idag, Raisinsourdough, som är de knubbiga limporna till vänster. I bakgrunden Tinas morotsbröd och till höger Russin och valnötsbröd som aldrig blir som vanligt eftersom jag växlar [...]

#19 Pingback By Med hopp om | On 9 april 2011 @ 19:28

[...] låter den jäsa, bakar ut, gräddar och stoppar i frysen. Sen är det bara att tina och äta. Tinas morotsbröd, denna gång med [...]

#20 Comment By marine On 16 juli 2011 @ 15:51

Bakade nyss dessa bullar. Väldigt goda blev dem :)

#21 Comment By tina On 17 juli 2011 @ 09:28

Marine: Kul att du gillar morotsbröden, det gör jag med! :-)

#22 Pingback By Morot- och valnötsbullar | Bönans Hörna On 6 oktober 2011 @ 22:48

[...] tycker jag att det är något avkopplande över att baka ibland. Det här brödet är inspirerat av Pickipickis men när jag väl satte igång åkte både rågkross och valnötter i. Mjöl kan man ta vad man har [...]

#23 Pingback By Hembakat morotsbröd | Sofie Mortensen @ Spotlife On 20 augusti 2012 @ 16:23

[...] är Pickipickis recept på detta bröd som jag utgått ifrån när jag [...]

#24 Pingback By 30 November | On 30 november 2012 @ 13:59

[...] Morotsbröd, receptet hittar du här. [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/10/mitt-finfina-morotsbrod/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/09/picki_img_8711.jpg

[2] jag: http://www.pickipicki.se/2008/01/bongryta-och-brod-med-fetaost-och-soltorkade-tomater/

[3] har: http://www.pickipicki.se/2008/05/brod-med-fullkornsdinkel-och-torkad-frukt/

[4] många: http://www.pickipicki.se/2008/09/faster-annikas-norska-under/

[5] olika: http://www.pickipicki.se/2008/03/finfina-mellisbullar/

[6] favoriter : http://www.pickipicki.se/2008/07/ett-av-mina-favoritbrod/

[7] här: http://www.pickipicki.se/brod/

Copyright © 2008-2009 pickipicki