- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Quesadillas med het kikärtsfyllning

Posted By tina On 25 oktober 2008 @ 20:00 In kikärtor,plockmat,quesadillas,tillbehör,tortillas | 7 Comments

[1]

De flesta vardagsmorgnar sträcker sig min morgontidningsläsning till att snegla på receptet på sista sidan. Häromdagen fastnade jag för quesadillas, stekta tortillas, här med het kikärtsfyllning. De lät alldeles för spännande för att kunna motstås. Goda det var dem och ett roligt tillbehör till en god grönsakssoppa som Emilia trollade fram.

Quesadillas med het kikärtsfyllning
200 g kokta kikärtor
1 dl vatten
2  msk matolja
1 dl färsk eller fryst persilja
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk samal oelek
tortillas

Skölj kikärtor och mixa tillsammans med vatten och olja. Klipp ner persilja och smaka av med kryddor. Bre ett lager fyllning på tortillas och lägg en torilla ovanpå. Stek i en het stekpanna, någon minut eller tills de får fin färg, på bägge sidor. Dela i tårtbitar och servera medan de är varma, som plockmat eller som tillbehör till soppa.

Receptet är Tastelines [1].

UPPDATERAT:
Jag har gjortdessa goda quesadillas med kikärtsfyllning fler gånger. Ett tips är dock att inte använda Coops kikärtor, som bara blev en hård och grynig fyllning. Otäckt!


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Quesadillas med het kikärtsfyllning"

#1 Comment By Em On 25 oktober 2008 @ 21:25

Mmm, de var verkligen supergoda! Jag ska överraska Mathias med dem i veckan.

#2 Comment By Lumumma On 29 oktober 2008 @ 12:20

Vilken läcker hög. Kikärtsgegga är gott.

#3 Pingback By Nästan som torsdagssoppa och pannkaka? | pickipicki On 5 februari 2009 @ 11:33

[...] kan även göra quesadillas med kikärtsfyllning. Visserligen goda, med till kikärtsgrytan kanske det hade varit att gå ett steg för långt. [...]

#4 Comment By Ulrika On 27 september 2010 @ 16:50

Jag är ingen kikärtsnörd, men jag tror nog att jag ska testa dessa ändå! Man vet ju aldrig. Rostade kikärtor i ugn är däremot supergott. Jag har för mig att även du bloggade om sådana för ett tag sedan. Det är ett perfekt snacks!

#5 Comment By tina On 27 september 2010 @ 21:30

Ulrika: Rostade kikärtor är toppen! Men är man inte vidare förtjust i kikärtor så blir du kanske besviken på dessa quesadillas, för nog smakar de kikärtor alltid:-)

#6 Comment By Isflingan On 20 augusti 2013 @ 19:43

Blev visst lyxtisdag för mig idag. Bjöd familjen på 3-rätters o den inleddes med dessa quesadillas. Mamma log stort över att bli bjuden på sina älskade kikärter, pappa åt upp men mer var d inte. Själv åt jag röran direkt ut skålen tillsammans med sallad o det var gott det med :)

#7 Comment By tina On 20 augusti 2013 @ 19:46

Isflingan: Haha!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/10/quesadillas-med-het-kikartsfyllning/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.tasteline.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki