- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kyckling med champinjoner och brysselkål

Posted By tina On 18 november 2008 @ 07:39 In bjuden på mat,brysselkål,champinjoner,en riktig kock,kyckling,Markus Aujalay | 9 Comments

[1]

Förra veckan åt jag kyckling i Nobels gamla svavelfabrik i vackra Winterviken [2]. Wow, vilken imponerande byggnad och vilken god mat, Markus Aujalay han kan. Klimatsmart mat var Svensk Fågels budskap och det är nog ett genomtänkt drag kan man anta. Jag äter en del kyckling (även fast det inte syns så ofta här på picki), främst för att det är gott . Systern beklagade sig över att hon bara hittade ett kycklingrecept i receptregistret. Det finns faktiskt flera, men här kommer ett till. En av Markus finfina kycklingsrätter, varsågoda.

Bräserade kycklingben med
skogschampinjoner och brysselkål

900 svenska kycklingben (drumsticks)
3 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
1 svampbuljongtärning
2 dl lätt creme fraiche
salt och peppar

250 g skogschampinjoner
2 msk rapsolja
250 g brysselkål
1 kruka persilja

Bryn kycklingen i olja så att den får färg. Lägg i skivad vitlök och bryn ytterligare någon minut. Häll på vatten och buljongtärning, låt småkoka ungefär 35 minuter. Häll i creme fraiche och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Stek svampen i en het panna och tillsätt svampen till grytan tillsammans med brysselkål som delats alternativ blad som plockats från brysselkålen. Låt koka ytterligare någon minut och strö därefter över hackad persilja.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Kyckling med champinjoner och brysselkål"

#1 Comment By Lumumma On 18 november 2008 @ 13:18

Å, vad gott… Det var länge sen jag åt ngn gryta – och gryta ska man ju äta på hösten/vintern. Känner på mig att jag snart gör en köttgryta med rödvin, lök och champinjoner … :P

#2 Comment By Ayla On 18 november 2008 @ 14:35

mmm…nu blir jag riktigt hungrig:) behövde ett bra kycklingrecept och detta faller absolut inom kriterierna för det :)

#3 Comment By tina On 18 november 2008 @ 22:36

Lumumma: Jag vill också ha köttgryta! Bjuder du?

Ayla: Sant, det här är ett bra kycklingrecept!

#4 Comment By Viktoria Schiöler On 19 november 2008 @ 22:38

Jag ser direkt att mina barn (också) skulle gilla det här!

#5 Comment By Ingela On 23 februari 2009 @ 18:08

Provlagas idag, står på spisen och puttrar nu (fast med kycklingfilé istället för drumsticks) och ser fantastiskt gott ut!! :)

#6 Comment By tina On 23 februari 2009 @ 19:02

Åh vad roligt! Hoppas att den går hem! :)

#7 Comment By Jenny On 25 mars 2009 @ 14:27

Vi åt det till middag igår och det var jättegott! Tack för receptet :)

#8 Comment By tina On 25 mars 2009 @ 16:58

:D Det är alltid lika roligt att läsa att någon har lagat och gillat ett recept på picki! Kul att du talar om!

#9 Pingback By Säg hej till en orange matvecka! at pickipicki On 1 november 2009 @ 23:19

[...] Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag med finskt tema; Kanske morotslåda, kanske [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2008/11/kyckling-med-champinjoner-och-brysselkal/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/wp-content/2008/11/img_9761.jpg

[2] Winterviken: http://www.winterviken.se/

Copyright © 2008-2009 pickipicki