- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hejdå julen!

Posted By tina On 5 januari 2009 @ 16:54 In bröd,det smakar jul,fikon,nötter och frön | 13 Comments

img_1270

För att säga hejdå till julen målade jag naglarna röda och bakade bröd på sista torkade fikonen. Det blev gott. Hejhej julen, vi ses om ett år igen!

Ett stycke fikonbröd
2 dl fiberhavregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hackade hasselnötter
125 hackade torkade fikon
4 dl yoghurt
½ dl honung

Blanda alla ingredienser. Häll i en smord avlång brödform. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Hejdå julen!"

#1 Comment By Nathalie On 5 januari 2009 @ 18:22

exakt samma bröd gjorde jag igår, fast det mina blev små bullar :) och så hade jag lingonsylt, att rekomendera!

#2 Comment By lina On 5 januari 2009 @ 19:01

Jag älskar fikonbröd, och äter det gärna året runt:)

#3 Comment By Linda On 5 januari 2009 @ 19:36

Hej!

Vad glad jag är som hittade hit. Vad mycket inspiration.

Mvh, Linda i Uppsala

#4 Comment By Ayla On 5 januari 2009 @ 20:52

Vilket bra sätt att säga hejdå till julen på! Själv städade jag ut en massa julsaker och sitter nu nöjd och belåten i soffan! titta in hos mig för där ligger en utmärkelse till dig!

#5 Comment By tina On 6 januari 2009 @ 08:48

Nathalie: Så sant, lingonsylt i bröd är gott. Önskar att jag hade lite lingon hemma, men mina är slut!

Lina: Hm, ja det kanske man kan göra iosfs. Vilken tur för mig! :)

Linda: Välkommen hit och välkommen tillbaka!

Ayla: Det ska jag göra.

#6 Comment By Sonya On 7 januari 2009 @ 12:28

Varför säger ni redan hejdå till julen? Den håller ju på till den 13:e, den kända tjugondagknut!

#7 Comment By Pytte On 7 januari 2009 @ 16:46

Åhåhå, nu fick jag ännu ett bevis på vilken novisbloggare jag är… Varför har jag inte hittat hit? Och varför målar jag aldrig naglarna röda? Love it, bravo!

#8 Comment By tina On 7 januari 2009 @ 22:04

Sonya: Tjugondagknut! Det är sant, men granen står kvar och är tjusig tills dess, jag lovar!

Pytte: Välkommen hit vetja! :)

#9 Comment By Lumumma On 8 januari 2009 @ 09:47

Va gott. Särskilt nötter i mjukt bröd gillar jag. Jag ska säga hej då till julen idag, jag med. Skönt. Kram, Josse.

#10 Comment By nässelblom & choklad On 9 januari 2009 @ 15:26

Den här typen av bröd är supergoda! Hur stor form använder du 11/2 eller 2 liter? Har lite bloggpaus just nu – det var inte riktigt meningen att det skulle bli så länge, men jag måste komma i kapp med lite annat. Städa undan julen till exempel och kanske jobba lite också… God fortsättning på det nya året!

#11 Comment By tina On 9 januari 2009 @ 21:59

1½ liter! Såg att du uppdaterat ikväll. Välkommen tillbaka efter julpaus! :)

#12 Comment By Isflingan On 17 januari 2014 @ 09:59

Torsdagsmiddagen bestod av broccolisoppa och nybakat fikonbröd. *mums* bästa sättet att bli av med julens överblivna torkade fikon är att baka bröd på dem :)

#13 Comment By tina On 19 januari 2014 @ 11:07

Isflingan: Smart, det ska jag också jag göra!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/01/hejda-julen/

Copyright © 2008-2009 pickipicki