- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar

Posted By tina On 23 januari 2009 @ 08:25 In kräftor,pasta,pastasås | 21 Comments

Jag fick ett mail med två recept, från Karin. Det ena var kardemummaskorporna [1] som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi igår kväll, pasta med ädelost och kräftstjärtar. Mäktigt och gott. Fort gick det också, när pastan är klar, är maten klar. Ett fredags-middags-tips kanske? Tänk om det alltid vore så roligt att det bara ramlade in bra recept. Mer av den saken vetja! Mailadressen finns här till höger.

Karins pasta med ädelost och kräftstjärtar
Koka två portioner spagetti. Hacka under tiden en gul lök fint och skiva en vitlöksklyfta. Fräs löken i olja. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde, smula ner ädelost (ungefär 125 gram) och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och vänd ner i såsen, tillsammans med en burk kräftstjärtar. Toppa med malen svartpeppar och servera direkt.

Det är för övrigt samma Karin som bjudit på kräftor förut [2] här på pickipicki. Snudd på kräftskiva [3], kan man nästan säga.

picki_img_1499
Ett stort lass
picki_img_1504
Ett litet lass


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar"

#1 Comment By Sanna On 23 januari 2009 @ 13:33

Mmmmm! Ädelost och pasta. Klockrent. Vilken fin tallrik du har där förresten. Jag är tokigt i liknande mönsterdesign!

#2 Comment By tina On 23 januari 2009 @ 21:28

Vi fyndade Upsala Ekeby tallrikar på bakluckeloppis i somras för en femma styck. Det är tallrikar man blir glad av att äta på! :)

#3 Comment By Malin On 23 januari 2009 @ 22:06

Mums vad jag blir sugen nu!

#4 Comment By Karin On 23 januari 2009 @ 23:57

Åh vad bra att ni gillade det :)
Jag måste komma och inspektera allt nymålat, har minsann skvallrat med Kerstin och Gösta!
Sen måste ni besöka mig nån dag, ge förvarning dock så jag kan bjuda på fiiika!

#5 Comment By sanna w On 24 januari 2009 @ 18:16

ljuvligt ljuvligt! jag skulle inte tacka nej till detta ikväll!
en annan fråga – vartifrån har du fått tag i din galet snygga le creuset gjutjärnspanna i den ljuvliga färgen grön?? Jag har gjort ett försök att hitta den, men misslyckats totalt…

#6 Comment By Victoria On 24 januari 2009 @ 19:34

Mmm, låter himmelskt, ädelost är ju så gott i sås!
Ha en mysig helg!
Victoria

#7 Comment By tina On 24 januari 2009 @ 19:40

SannaW: Gjutjärnspannan är från IKEA. Jag tror att den gröna färgen har utgått och att dom säljer blåa nu, men jag är inte hundra.

#8 Comment By Filibabba On 24 januari 2009 @ 20:58

ser jättegott ut! =)

#9 Comment By Ann On 24 januari 2009 @ 22:12

Hej hej!
Ååå vilken hilma fin blogg du har!! Vi fick tipset ifrån faster Annika ;)
Kan jag få länka till din blogg från min?
Ha det gott och hälsa!
Kramar Anna =)
Linköping (Östrastrandvägen)

#10 Comment By tina On 25 januari 2009 @ 10:11

Haha, faster Annika minsann! Välkommen hit Anna. Någon (gissa vem?) har berättat om din inredningssida för mig. Tur för mig att du tittade in här, så att jag hittar dit nu. Ikväll ska jag surfa lite inredningsinspiration, det kan behövas. Och deklart att du får länka hit!

#11 Comment By Anna On 25 januari 2009 @ 11:41

Vad roligt att hitta dig såhär!! Va jätte länge sen jag såg er!! Du får hälsa anna så mkt. också!

#12 Comment By Jennie On 26 januari 2009 @ 07:48

Oh jisses vilken smarrig pastarätt! Mums! :-)

#13 Pingback By Smått & gott | Ett lingon On 14 februari 2009 @ 16:36

[...] äter krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar på fina [...]

#14 Pingback By Lägg det här på minnet så är ni snälla at pickipicki On 8 november 2009 @ 15:23

[...] med curryrisotto och mango chutney Tor Indisk linsgrya med världens snabbaste (fusk)naanbröd Fre Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Lör Lax i ugn, pressad potatis och kockens [...]

#15 Pingback By Nästa veckas mat at pickipicki On 3 oktober 2010 @ 19:57

[...] Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar Tis Tunnbrödrulle! Ons Spagetti och köttfärssås Tor Potatis- och purjolökssoppa Fre Kyckling [...]

#16 Comment By linda s On 22 oktober 2011 @ 11:52

Provade till lunch idag,väldans enkelt och gott!

#17 Comment By linda s On 22 oktober 2011 @ 11:53

Ikväll blir det att prova din kyckling med marinerade vitlöksklyftor!

#18 Comment By tina On 23 oktober 2011 @ 09:29

Linda S: Vad roligt! Hoppas att du gillade kycklingen med! :-)

#19 Comment By Isflingan On 20 oktober 2013 @ 08:09

Snabblagat o riktigt gott! Perfekt när man kommer hem från jobbet :) o jag lovar försöka maila lite goda recept då o då :)

#20 Comment By tina On 20 oktober 2013 @ 11:22

Isflingan: Ja gör det vetja! :-D

#21 Pingback By Veckomatsedel v. 2 2015 | swedishpescetarian On 7 januari 2015 @ 21:49

[...] dill från Tasteline Torsdag: Favabönor med fänkål, paprika och fetaost från Tasteline Fredag: Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar från pickipicki Lördag: Jordärtskockssoppa med chiliräkor Söndag: Falafel på gula ärtor från [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/01/kramig-pasta-med-adelost-och-kraftstjartar/

URLs in this post:

[1] kardemummaskorporna: http://www.pickipicki.se/2009/01/ska-det-firas-sa-ska-det/

[2] Karin som bjudit på kräftor förut: http://www.pickipicki.se/2008/09/karins-tjusiga-lax-med-kraftstjartar/

[3] kräftskiva: http://www.pickipicki.se/2008/08/kraftskiva/

Copyright © 2008-2009 pickipicki