- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Lars-Johans kalasgoda kycklinggryta special

Posted By tina On 19 februari 2009 @ 17:22 In pickipicki | 1 Comment

picki_img_2149
picki_img_2156

I en klass där de flesta på ett eller annat vis är matintresserade, sneglas det ofta i varandras matlådor. Senast jag hade kunnat byta min matlåda rakt av, utan att ens tänka efter vad jag hade i min egen, var när Lisa åt Lars-Johans kycklinggryta special med massor av curry och spännande grönsaker. Efter att ha fått Lisas version av receptet, lovat att inte snåla med curryn samt svettats många varav på Willys i söndagskväll för att hitta alla ingredienser, så lagade jag kycklinggryta i stora lass. Nu vet jag, den var precis lika god som den såg ut och bäst av allt, jag har fyllt alla mina matlådor igen.

Lars-Johans kycklinggryta
900 g kycklingfilé
gul lök
massor av curry
tomatpuré
en burk kokosmjölk
buljongtärning
chili
en påse romanescomix (Willys)
en burk wokgrönsaker
en rejäl näve chashewnötter
salt, peppar

Dela kycklingen i små bitar. Bryn kyckling och lök tillsammans med curry och tomatpuré. Lägg över kyckling och lök i en gryta och häll över kokosmjölk. Låt puttra tillsammans med buljongtärning tills kycklingen är färdig. Häll i de frysta grönsakerna (romascomixen) och wokgrönsaker. Smaka av med mer curry, chilipeppar, salt och peppar. Pynta med chashewnötter och servera grytan tillsammans med kokt bulgur, matvete eller liknande.


1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Lars-Johans kalasgoda kycklinggryta special"

#1 Comment By Lumumma On 20 februari 2009 @ 19:39

Vilken lyx att vara omgiven av människor som vurmar för mat! Grytan verkar väldigt god, och ett fint namn har killen! :)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/02/lars-johans-kalasgoda-kycklinggryta-special/

Copyright © 2008-2009 pickipicki