- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nybakat bröd är det bästa jag vet

Posted By tina On 10 februari 2009 @ 06:31 In bröd | 19 Comments

picki_img_1942

En kväll förra veckan kom Karin förbi med nybakat bröd. Jag tror inte att man kan ha med sig något godare än just nybakat bröd som fartfarande är varmt. Brödet var så gott jag slog in receptet i ett tjusigt paket med fina snören (nästan), till hon [1] som önskat sig recept i födelsedagspresent. Grattis, hurra, hurra! Ikväll bakar jag brödet igen, och bjuder alla på receptet (som för övrigt egentligen är Renée Voltaires).

Renées goda bröd
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
blandade frön som pynt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och rivna äpplen. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö över frön som pynt. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 60-80 minuter (känn med en brödsticka).

Recept: Renée Voltaire

picki_img_1929
Bröd med frön?

picki_img_1937
Frön med bröd?


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "Nybakat bröd är det bästa jag vet"

#1 Comment By Lumumma On 10 februari 2009 @ 07:51

Ser saftigt och helt underbart ut…

#2 Comment By frida On 10 februari 2009 @ 08:19

Åh, det måste jag testa, verkar ju urgott!

#3 Comment By Katrin On 10 februari 2009 @ 12:06

Åååh vad gott det ser ut! Jag gillar pyntet, det ser extra lyxigt ut så:) Ska nog testa detta framöver…

#4 Comment By tina On 10 februari 2009 @ 18:19

Lumumma: Mitt i prick som vanligt! ;)

Frida: Ja det tycker jag att du ska. Vilket påminner mig om att jag har sparat ett av dina brödrecept som ska bakas…

Katrin: Det är något speciellt med pynt! :P

#5 Comment By katarina / mera mat mamma On 10 februari 2009 @ 19:22

ser väldans gott ut!Och lätt också – bara röra ihop. Det gillar jag! Fina bilder du tar!!Använder du extraljus? ;)

#6 Comment By KarinW On 10 februari 2009 @ 20:06

Vi byter Tina, du får drinken och jag brödet!

#7 Comment By tina On 11 februari 2009 @ 07:03

Katarina: Det brukar vara blixt på kvällarna. Men eftersom batterierna är slut, så står brödet under lampan över diskbänken. ;)

KarinW: Deal!

#8 Comment By Johanna On 11 februari 2009 @ 21:40

Det där brödet ser helt fantastiskt ut! Ojojoj.. MUMS säger jag bara!

#9 Comment By tina On 12 februari 2009 @ 07:23

Johanna: Mums ja! Fast nu är det uppätet, måste baka nytt snart! :)

#10 Comment By Sandra drömkaka On 15 februari 2009 @ 23:58

Vilken härlig blogg du har både god mat, bröd med mera!

Håller med dej om att nybakat bröd är något av det bästa som finns!

Älskar själv att baka & har min egen bakarblogg med allt från sliskiga chokladkakor till nyttiga hemmabakta bröd.
Hoppas du vill kika in, du är varmt välkommen : )

#11 Pingback By Neiti kokkaa » Blog Archive » Spelttisiemenleipä On 24 juni 2010 @ 13:38

[...] näköisiä leipiä, joissa on siemeniä ja muuta sälää yhtä paljon kuin jauhoja. Sopivan reseptin leipään löysin kuitenkin yllättäen Svenssonien maasta pickipickin blogista, jossa suosittelen [...]

#12 Pingback By Äppelpizza med mascarpone | pickipicki On 27 september 2011 @ 17:40

[...] äppelfavoriter Pickipicki Äppelplättar Äppelbröd Farmors äppelkaka Torkade äpplen Ljummen höstsallad Tweet Publicerad i äpple, äpplen, [...]

#13 Comment By Sofia Granstrand On 3 januari 2012 @ 21:18

Hejsan!
Jag går min sista kurs på universitetet. Jag skriver mitt examensarbete som ska handla om bröd. Nu sitter jag här och ska göra min framsida. Hittade din bild på detta brödet på nätet. Är det så att jag eventuellt skulle kunna få använda din bild på min framsida av mitt arbete?
Med vänliga hälsningar Sofia

#14 Comment By tina On 3 januari 2012 @ 21:43

Hej Sofia!

Eftersom du frågar så snällt så är det klart att du får det. Säg till om du vill ha fotot i högre upplösning. Vad spännande med ett arbete om bröd, får man läsa? :-)

Det finns förresten brödbilder på picki som jag gillar mer än just den här, men det är ju en smaksak :-)
[2]
[3]
[4]
[5]

#15 Comment By Sofia Granstrand On 5 januari 2012 @ 16:11

Hej igen och tack så hemskt mycket. Arbetet är inte riktigt klart än men har du någon mailadress så kan jag ju maila det till dig så fort det är klart. Jag gillar den första bilden du tipsade om riktigt mycket. Kanske blir det den i stället. Det hade varit superbra i högre upplösning. Kan du kanske maila mig dom?
Med vänliga hälsningar Sofia

#16 Comment By tina On 6 januari 2012 @ 12:25

Sofia: OK, mailar dig under dan!

#17 Pingback By Yoghurtlimpa « Jennie Mitt i Smeten On 6 mars 2012 @ 16:46

[...] Bröd är helt enkelt något som jag inte kan vara utan. Ett tag praktiskt levde jag på smörgås. Nu försöker jag dra ner på det. Men vem säger att inte smörgås kan vara nyttigt! Det handlar om bra ingredienser och nyttiga pålägg. Vitt mjöl går såklart bort, men dinkel, råg och havre är fint att baka med. Jag gillar speciellt Saltå Kvarns dinkelmjöl. Dinkelmjöl, siktat eller grovt, kan ersätta vetemjöl i alla slags recept. (Jättegott att baka kanelbullar på!) Det här brödet provade jag att baka igår. Snabbt att svänga ihop! Receptet hittade jag här. [...]

#18 Comment By Isflingan On 21 oktober 2013 @ 21:59

Nybakat bröd är det bästa jag med vet :) o framförallt när det är såhär gott och saftigt :)

#19 Comment By tina On 21 oktober 2013 @ 22:26

Isflingan: Nybakat bröd är nog det allra godaste jag vet!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/02/nybakat-brod-ar-det-basta-jag-vet/

URLs in this post:

[1] hon: http://allispretty.blogspot.com/2009/02/31-ars-aldersskillnad.html

[2] : http://www.pickipicki.se/2011/02/till-raga-pa-allt/

[3] : http://www.pickipicki.se/2011/01/jag-ar-ett-geni/

[4] : http://www.pickipicki.se/2011/01/det-har-lossnat/

[5] : http://www.pickipicki.se/2011/10/ett-stycke-nostalgitripp/

Copyright © 2008-2009 pickipicki