- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ni glömmer väl inte fredagspizzan ikväll?

Posted By tina On 20 mars 2009 @ 08:17 In pizza | 19 Comments

picki_img_2452

I det här hushållet går hembakad pizza under namnet fredagspizza. Namnet må vara en halvsanning, för fredagspizza på en torsdag åt vi så sent som igår. Hur som helst, på pizzan lägger man givetvis det man tycker är allra godast. Det är ju den stora fördelen med pizza, att även om man är många så kan alla äta vad de vill i alla fall. Men, när man får göra som man vill så gör man ju ofta som man alltid gjort. För att råda bot på det, och för att din fredagspizza ikväll inte ska smaka som förra veckans fredagspizza så presenterar jag:

Otippat goda pizzaingredienser;
Zucchini som stekts tillsammans med lite vitlök, salt och svartpeppar
Fetaost alternativt mögelost
Fänkål som delats i mindre bitar och kokats i lättsaltat vatten
Kombinationen tonfisk/banan/curry/majs
Keso

Vad tycker du är särskilt gott ovanpå pizza?

picki_img_2462
Under pizzan däremot, finns det inget som slår vår fina pizzaspade


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "Ni glömmer väl inte fredagspizzan ikväll?"

#1 Comment By Lotta On 20 mars 2009 @ 08:22

En ingrediens som kanske inte är så otippad, men ack så god. Jordärtskockor! Mums!

#2 Comment By Carro On 20 mars 2009 @ 09:17

Jag är nog ganska tråkig utav mig, men räkor & skinka är nog smarrigast .. Gärna paprika, lök & champinjoner också.
Nu var det dock väldans längesedan jag åt pizza, får lyxa till med något annorlunda nästa gång :)

#3 Comment By Leila bakar… On 20 mars 2009 @ 10:27

mozzarella och parma är nog godast! =) mmmmmm

#4 Comment By Pytte On 20 mars 2009 @ 16:22

Gud så hungrig jag blev nu då! Själv har jag undantagslöst valt exakt samma topping på pizza de senaste åtta åren. Det är sant! Det ska vara lök, färska champinjoner, salami och gorgonzola. Man får variera och ta med eller utan paprika; det beror på humör. Tro mig – har man väl börjat med den smakrika kombon vill man inte ha något annat. Någonsin.

#5 Comment By Johanna On 20 mars 2009 @ 16:31

Det ekar tomt, mer än någonsin förr, i vårt kylskåp idag. Skulle ju handla, men fick lite flyt på exjobbsskrivandet som jag inte ville bryta. Därför lutar det starkt åt fredagspizza från Leopardens närlivs. Inte lika gott och nyttigt som hemlagad, men funkar… nog…

#6 Comment By Amelie On 20 mars 2009 @ 17:23

ananas slår allt :)

#7 Comment By tina On 20 mars 2009 @ 18:41

Lotta: Jordärtskocka, det ska jag lägga på minnet!

Carro: Klassisk variant, och god!

Leila: Ja, mozzarella är toppen! Det brukar vi oftast ha på pizzan faktiskt.

Pytte: Salami och gorgonzola, det ska helt klart testas. Låter supergott!

Johanna: Nej! Jag räddar dig från leopardpizza, det låter inte gott!

Amelie: Hm, mnja ;)

#8 Comment By Erika On 20 mars 2009 @ 19:49

Här blev det hemgjord pizza toppad med kronärtskockshjärta, champinjoner och bacon igår. Det räckte till matlåda idag också:-)

#9 Comment By tina On 20 mars 2009 @ 22:26

Erika: Åh, det var något nytt. Tack för tipset!

#10 Comment By Julia On 22 mars 2009 @ 02:36

Åh, det ser riktigt gott ut, själv fick jag äta rester hela helgen.. Men de kanske blir en liten pizza till måndagen :)

#11 Comment By Lumumma On 22 mars 2009 @ 12:58

Jag gillar inte pizzeria-pizza nåt vidare, men hemgjord kan vara ljuvlig. Klassikern med skinka/champinjoner/oliver är gott, men tycker även om fruktiga pizzor med banan och ananas. Skaldjurspizza! :P

#12 Comment By tina On 23 mars 2009 @ 10:23

Julia: Måndagspizza! :D

Lumumma: Hurra för hemmapizza!

#13 Comment By I Nadjas kök On 23 mars 2009 @ 14:26

vilken fin pizzaspade! Var har ni fått tag på den? Jag är mycket förtjust i smakrika pizzor, mexicana eller kebab är nog favoriterna. Men självklart så kan en ljuvlig Calzone eller Vesuvio vara supergott.

Ha en fin dag,
Nadja

#14 Comment By Em On 23 mars 2009 @ 19:37

Visst är pizzaspaden fin! Den är införskaffad på Cordon Bleu som ligger på Vasagatan i Stockholm. Trevlig affär som har det mesta för köket och sånt man inte visste man behövde ;-)

#15 Comment By tina On 23 mars 2009 @ 21:12

:D Det är världens finaste pizzaspade för övrigt! Och superbra!

#16 Pingback By Får det lov att vara fågel, fisk eller mittemellan? at pickipicki On 24 januari 2010 @ 22:15

[...] på kycklingfärs Tis Honungsglaserad lax Ons Italienskt fläsk med pasta Tor Grönsakssoppa Fre Fredagspizza Lör Dumplings Sön Tonfiskbiffar med rotfrukter i ugn Filed under veckomatsedel | Skriv ut [...]

#17 Pingback By Min farfar gillar potatis, jag med och tur är det at pickipicki On 4 april 2010 @ 21:22

[...] mozzarella och salamichips Ons Chili con carne och ris Tor Soppa med räkor och kokosmjölk Fre Fredagspizza Lör Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter och citrondressing Sön Ugnsbakad lax tillsammans [...]

#18 Comment By Kristin On 18 juni 2010 @ 14:15

Quattro formaggio, man hittar fyra ostar i kylen och öser på! Men calzone eller öppen pizza med grillade paprikor, mozzarella och/eller fetaost är nog bland det bästa! Eller en riktigt gott chorizo. Ledordet för mig är nog att det måste vara kvalitetsprodukter vare sig det är mozzarella, skinka, svamp eller grönsaken det gäller!

#19 Comment By tina On 18 juni 2010 @ 21:40

Kristin: Jag instämmer. Dessutom låter grillad paprika, mozzarella och fetaost fantastiskt gott.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/03/ni-glommer-val-inte-fredagspizzan-ikvall/

Copyright © 2008-2009 pickipicki