- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rödbetor i sällskap av fru feta och fröken frö

Posted By tina On 17 mars 2009 @ 07:43 In fetaost,rödbetor,tillbehör | 11 Comments

picki_img_2343

Det här äter vi som tillbehör till maten lite då och då. Det är något speciellt med just rödbetor och fetaost. Vill man variera sig är det gott att ugnsrosta rödbetorna och toppa med llite fetaost i slutet av ugnstiden. Kalasfint, helt enkelt.

Rödbetor i gott sällskap
Skala och koka rödbetor i lätt saltat vatten. Känn efter med en provsticka när de är klara. Låt rödbetorna svalna något, dela dem och serva tillsammans med smulad fetaost, rostade solroskärnor, flingsalt och svartpeppar.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Rödbetor i sällskap av fru feta och fröken frö"

#1 Comment By Lotta On 17 mars 2009 @ 08:33

Men hur skalar ni rödbetorna utan att bli rosa/röda om händerna?? :0)

#2 Comment By tina On 17 mars 2009 @ 08:44

Det är därför jag väljer att skala dom innan dom kokas, då blir man lite röd om händerna med det är lätt att tvätta bort. Om man däremot ska försöka skala dom efter dom kokat, är det ett elände! Och så blir man röd om händerna för resten av livet (nästan). Det är min fasta övertygelse, men jag kanske har fel? Blir rödbetan bättre/godare av att skalas efteråt?

#3 Comment By Linda On 17 mars 2009 @ 13:03

Detta är multi bienne! Dessa smaker ihop är den bästa kombon.
Om du inte vill använda engångsplasthandskar när man skalar rödbetorna, så kan du smörja in händerna med olja så blir du inte röd.
Nu blev jag hungrig…
//Linda

#4 Comment By Linda On 17 mars 2009 @ 13:06

Glömde sista frågan…tror att det är som med potatis att den bevarar näringsämnena bättre med skalet på. Men rödbetan smakar nog likadant.

#5 Comment By Ann-Louise [En bulle ur ugnen] On 17 mars 2009 @ 16:03

Åh-hå-hå det där såg riktigt gott ut! Måste jag prova. :)

#6 Comment By Annica On 17 mars 2009 @ 19:55

Jag tycker det blir godare om man kokar dem med skalen på. Sedan har man förstås gummihandskar på sig när man skalar, lätt som en plätt, de bara glider av! Skalen alltså…

#7 Comment By Lotta On 18 mars 2009 @ 09:21

Toppen toppen! Här kan man verkligen få svar på allt! Nu får jag gå hem och skala rödbetor!

#8 Comment By tina On 18 mars 2009 @ 09:23

Tack för alla fina tips! Håller med dig Lotta, här får man svar på allt! Fast nu blev det iofs svårare att koka rödbetor. För vad ska jag prova först? Olja händerna? Gummihandskar? Oskalade rödbetor!? :D

#9 Pingback By Oj, nu lekte vi visst med maten igen at pickipicki On 8 november 2009 @ 00:24

[...] rotfruktsrecept Rotfruktspaj Rödbetor med fetaost [...]

#10 Comment By Isflingan On 31 augusti 2013 @ 20:07

Det e verkligen nåt speciellt med rödbetor tillsammans med fetaost. *mums*

#11 Comment By tina On 1 september 2013 @ 11:30

Isflingan: Ja, det måste vara k-ä-r-l-e-k!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/03/rodbetor-i-sallskap-av-fru-feta-och-froken-fro/

Copyright © 2008-2009 pickipicki