- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Stekpannescones med kardemumma och kanel

Posted By tina On 5 mars 2009 @ 13:15 In mellis,scones | 21 Comments

picki_img_2235

Ikväll står jag på läktaren på Studenternas och tittar på bandy. Hejandes på Sirius och med varm choklad i matsäcksryggsäcken. En äkta medgångssupporter, som endast sluter upp när det går bra för laget [1] och när det verkligen gäller någonting [2], jomenvisst!  För er som sitter hemma i soffan och hejar (för det gör ni väl? Johan?) och som vill ha någonting någonstans mellan smörgås och fikabröd till kvällsteet, så kan ni laga Johanna och Robins stekpannescones. Det gjorde Carl och jag häromdagen, gott som bara den.

Stekpannescones med kardemumma och kanel
2 dl vetemjöl (dinkelsikt gick också fint)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
kardemummakärnor som stötts
kanel
ev lite socker (beroende på var på efterrättsskalan
man vill att sconesen ska hamna)
1 dl vatten

Rör ihop alla ingredienser. Platta ut till en enda stor och rund (ungefär centimetertjock) scones. Stek i en torr stekpanna på medelvärme, på bägge sidor, tills dess sconsen är genomgräddad och har fin färg.


21 Comments (Open | Close)

21 Comments To "Stekpannescones med kardemumma och kanel"

#1 Comment By frida On 5 mars 2009 @ 14:19

Åh va gott, jag vill ha nuuuuuuu!

#2 Comment By Linn On 5 mars 2009 @ 20:25

Å gud vad bra med scones i stekpanna! Jag bor nämligen i en pytteliten lägenhet utan ugn så nu kan jag njuta av nybakat bröd igen :) Tack!

#3 Comment By Annica On 5 mars 2009 @ 20:32

Maken sitter i soffan och hejar, och svärfar är på plats på Studan. Själv blev jag mer inspirerad av sconesen ;-)

#4 Comment By tina On 5 mars 2009 @ 21:28

Matchrapport: 5-1 till rätt lag. Chokladen var god, och Karins äggsmörgåsar likaså.

Frida: Jag vill ha varma tår nu!

Linn: Ja, dom är ganska smarta Johanna och Robin! ;)

Annica: Heja Sirius! Heja sconesen!

#5 Comment By Jennie/Kalasgott On 5 mars 2009 @ 22:57

Har aldrig hört någonting liknande! Så det här måste jag banne mig pröva! Käckt med att steka den!! =)

#6 Comment By Linda On 6 mars 2009 @ 15:12

Coolt! Måste provas! :)

#7 Comment By tina On 6 mars 2009 @ 15:55

Jennie och Linda: Ja gör det vetja! :D

#8 Comment By Louise On 7 mars 2009 @ 14:59

Jag räddade min fredagskväll igår med dessa godingar! Då jag ville hamna ganska högt upp på efterrättsskalan mosade jag ner ett moget päron istället för att ha i vatten, och petade i några russin också. Smaskigt! Att något så enkelt kan vara så gott! Tack för recept och inspiration!

#9 Comment By tina On 8 mars 2009 @ 10:14

Smart med frukt i, det ska jag komma ihåg till nästa gång! :)

#10 Comment By mollya On 10 mars 2009 @ 22:37

Suveränt goda och enkla! Kul med något annorlunda o nytt :)

#11 Comment By KD On 17 mars 2009 @ 21:42

Nu har jag också testat. Kanongott!!!! Och så enkelt!!!

#12 Comment By tina On 19 mars 2009 @ 22:53

Wow! Johanna och Robins stekpannescones sprider sig som en frisbee i luften till kök både lite här och var, kul! :D

#13 Pingback By Jag vet någon som borde ha en egen matblogg! at pickipicki On 19 november 2009 @ 07:04

[...] av Johannas recept Stekpannescones med kardemumma och kanel En auberginegryta i en skokartong Kavringtårta med grönmögelost Vegetarisk lasagne med [...]

#14 Comment By Erica On 27 november 2009 @ 11:59

Men å så gott det ser ut! Fråga: Det borde väl funka med saffran i stället för kanel och kardemumma så här i adventstider? Tror du på att bara byta ut kanelen och kardemumman till saffran eller måste andra ändringar göras?

Tack för en vansinnigt fantastisk och inspirerande blogg!

#15 Comment By tina On 27 november 2009 @ 12:46

Erica: Tack för fint beröm, vad glad jag blir!

Saffran är ju ett gult trolleripulver, så jag har svårt att tro att det inte skulle bli gott. Vill du däremot köra på ett säkert kort så skulle jag tipsa om dom här fantastiskt goda saffranssconsen;
[3]
Själv tänkte jag baka saffransbiscotti i helgen, DET är garanterat gott!
[4]
Trevig helg vetja!

#16 Comment By Erica On 1 december 2009 @ 10:12

Testade i helgen och HJÄLP så goda de var! Att jag skulle älska dem var ingen förvånad över, jag som blandar kanel i allt, men att min mor skulle böna och be om att jag ska göra om dem till min systers födelsedag nästa helg – DET är ett bra betyg!
Ska prova med saffran och se om det blir en hit det med.
Tjoho, vilken upptäckt, tackar tackar! :)

#17 Comment By tina On 2 december 2009 @ 09:03

Erica: Härligt att höra! :-D

#18 Comment By Thea On 27 februari 2010 @ 08:18

Underbart lätt och gott! Gjorde en matigare variant med fullkornsdinkelmjöl, hackad basilika och valnötter, åt dem sedan med ost. Tummen upp!

#19 Comment By Isflingan On 18 oktober 2013 @ 18:05

Scones som gör att det luktar jul i hela lght och en kopp te till det. Snacka om fredagsmys :)

#20 Comment By tina On 19 oktober 2013 @ 13:58

Isflingan: Åh, ja! Önskar att jag också haft sånt fredagsmys igår! <3

#21 Pingback By Avsnitt 47 | picki matgeek & poden On 24 januari 2014 @ 22:23

[...] Receptlänkarna Stekpannescones Kvittenmarmeladrecept (kommer snart) Krämig örtpolenta Engelska muffins (kommer snart) [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/03/stekpannescones-med-kardemumma-och-kanel/

URLs in this post:

[1] det går bra för laget: http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-AV_ID=874052,00.html

[2] det verkligen gäller någonting: http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=4-AV_ID=875230,00.html

[3] : http://www.recept.nu/1.127539/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/saffransscones

[4] : http://www.pickipicki.se/2009/11/det-delas-ut-10-poangare-i-det-roda-koket/

Copyright © 2008-2009 pickipicki