- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En niopoängare med marinerade chiliräkor

Posted By tina On 20 april 2009 @ 08:08 In couscous,räkor,salladsvariant,snabbt,starkt | 10 Comments

picki_img_2905

Carl och jag sätter alltid poäng på maten vi äter, på en skala 0-10. Fråga mig inte varför, det har blivit en lite småtöntig vana svår att sluta med. Igår kväll fick den här fräscha couscoussalladen med räkor som jag bjöds på en nia av mig. Att jag delar ut en nia är mycket ovanligt, det här vill jag verkligen äta snart igen.

Couscoussallad med chiliräkor
Marinerade räkor:
800 g färska räkor med skal
0,5 dl olja smaksatt med röd chili
(alt olja + 1 finhackad röd chili)
0,5 lime

Couscoussallad:
3-4 dl couscous
(kokas i vatten eller grönsaksbuljong [1])
2 st tomater
1 mango
1 paprika
1 rödlök
1 näve bladspenat

Pynt:
ett par skivor gott bröd
fetaost
flingsalt

Blanda marinaden och skala räkorna. Låt räkorna ligga i marinaden, gärna en längre stund. När det är middagsdags; koka couscous i vatten eller grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Tärna paprika, mango och tomater, skiva rödlöken tunt. Blanda couscousen med resten utav salladsingredienserna. Dela bröd i mindre bitar och rosta till krutonger i en torr panna. Lägg upp couscoussalladen på tallrik, pynta med smulad fetaost och krutonger. Lägg därefter ner chiliräkorna i en het stekpanna (de ska i princip bara ner och vända). Toppa couscoussalladen med räkorna och använd marinaden som (stark!) dressing.

Receptet är för 3-4 personer.


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "En niopoängare med marinerade chiliräkor"

#1 Comment By Sofia On 20 april 2009 @ 11:22

Låter toppengott!
Couscous är gott, räkor och chili är gott. Dags att prova kombinationen kanske. ;-)

#2 Comment By Lumumma On 20 april 2009 @ 11:31

En niopoängare låter nåt det. Vad gott med räkor, brödkrutonger och fetaost … (Dags för lunch snart märker jag). Kram till dig.

#3 Comment By Karin W On 20 april 2009 @ 19:52

Vad kul med poänggrejen!
Den där maten frestar mig och det var riktigt längesen jag gjorde något med räkor. Det där vill jag testa snart!
Ha en bra vecka/Karin

#4 Comment By Katrin On 20 april 2009 @ 22:09

Det där lät topppen! Måste bara fråga om det är limesaften man använder, jag antar att skalet inte ska med alltså?

#5 Comment By tina On 21 april 2009 @ 07:06

Sofia: Ja, absolut!

Lumumma: :D

KarinW: Ha en fin vecka du med vetja!

Katrin: Man kan riva i limeskal om man vill, men vi hade bara limesaften.

#6 Comment By Malin On 25 april 2009 @ 21:57

Mm, det ser verkligen jättegott ut! Fräscht! :)

#7 Pingback By Ytterligare ett rejält lass räkor at pickipicki On 5 maj 2009 @ 08:19

[...] fler räkor Räksoppa och skaldjurslasagne En finfin pastarätt med avokado och räkor Couscoussallas med chilim… Filed under räkor, skaldjur, starkt | Skriv ut [...]

#8 Pingback By Odlingsblogg? | pickipicki On 2 april 2011 @ 08:24

[...] En middagsfavorit på tal om avokado och chili Tweet Publicerad i chili, odling, odlingsblogg | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#9 Comment By Isflingan On 13 november 2013 @ 22:34

Höga poäng blir d från mig oxå :) o mumsig matlåda har jag imorrn :)

#10 Comment By tina On 16 november 2013 @ 21:09

Isflingan: Det här har jag ju inte ätit på HUNDRA år! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/04/en-niopoangare-med-chilirakor/

URLs in this post:

[1] grönsaksbuljong: http://www.pickipicki.se/2009/04/gronsaksbuljong/

Copyright © 2008-2009 pickipicki