- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Titta Lisa, en rosa smacki-smacki!

Posted By tina On 24 april 2009 @ 07:18 In hallon,nästan-glass,röda bär | 3 Comments

picki_img_2953

Lisas gula smacki-smacki [1] har blivit en vanlig efterrätt här hemma, gott som bara den! Problemet är de gånger jag är sugen på smacki-smacki och vi inte har någon påse fryst ananas-banan-mango, vilket händer ofta eftersom påsarna försvinner i ett rasande tempo. Doch har vi frysen full av röda bär, så igår kväll blev det en egen variant. En rosa fredagssmacki, prova det om du törs Lisa!

Rosa smacki-smacki
Dela en eller flera bananer och lägg på en tallrik i frysen, när bananbitarna är frysta kan det flyttas över till en fryspåse. När det är dags för rosa smacki-smacki, mixa fryst banan tillsammans med frysta röda bär, exempelvis jordgubbar, hallon och röda vinbär. Mixa tillsammmans med lite (vanilj)yoghurt till glasskonsistens, ät omedelbart.


3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Titta Lisa, en rosa smacki-smacki!"

#1 Comment By Sofia On 24 april 2009 @ 10:18

En alldeles lysande efterrätt kan jag tänka mig. En period gjorde vi mycket ”snabbglass” gneom att blanda vaniljyoghurt med frusna blåbär eller hallon men att mixa ihop dem gör det ju helt klart lite mer glassigt. Ska provas.

#2 Comment By Matanna On 28 april 2009 @ 19:37

Åh, detta är en klassiker hemma hos oss. Gott att köra bara hallon också – då blir det som sorbet! MUMS!

#3 Pingback By Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki On 31 juli 2011 @ 09:50

[...] En fråga som verkligen ligger i mitt eget intresse. Här på bärkollot är antalet vinbärsbuskar tresiffrigt, och mesta delen av det vi plockar blir just saft och gelé. Lite fantasilöst kanske, men rätt praktiskt både vad gäller tillverkning och förvaring. Dessutom tycker jag att en flaska hemgjord saft eller en burk gelé är en fin present att ge bort. Men hjälp oss att fylla det här inlägget med fler fina och roliga recept, guldstjärnor till alla recept som inte är saft eller gelé vetja! Vinbärsrecept på picki Koka vinbärssaft i saftmaja Svartvinbärsgelé Apropå gelé, vad är det där geléprovet egentligen? Vinbärsspecial Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa smacki-smacki [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/04/titta-lisa-en-rosa-smacki-smacki/

URLs in this post:

[1] gula smacki-smacki: http://www.pickipicki.se/2009/03/pickipicki-gillar-smacki-smacki/

Copyright © 2008-2009 pickipicki