- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Får det lov att vara lite hallonpaj?

Posted By tina On 15 maj 2009 @ 07:54 In efterrätt,hallon,paj | 23 Comments

picki_img_3365

Den här trevliga hallonpajen har vi hunnit baka två gånger med bara ett par dagars mellanrum, hoppsan minsann. Receptet ramlade in i min mail för ett tag sedan och just recept som ramlar in i mailen är snudd på det bästa jag vet. Tack snälla Katrin! Titta in på hennes fina sida Stulna recept [1] vetja, där hon delar med sig av både stöldgods och vackra bilder. Jag tror närmare bestämt att man får leta länge efter en mer generös tjuv.

Hallonpaj
150 g smör
3/4 dl socker
1 tsk bakpulver
drygt 3 dl vetemjöl
1 ägg
 
Fyllning:
1 ägg
3/4 dl socker
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
300 g frysta el färska hallon
 
Hacka ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och låt stå i kylen minst en timma (viktigt). Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 gradet i 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, creme fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut pajen och fördela hallonen över, tryck till dem lätt. Grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt kallna.


23 Comments (Open | Close)

23 Comments To "Får det lov att vara lite hallonpaj?"

#1 Comment By frida On 15 maj 2009 @ 08:35

Ja tack! Ska du med till 4h-gården på söndag? Kolla på lamm och kanske fika?

#2 Comment By Camilla On 15 maj 2009 @ 12:59

Oj vad gott det såg ut – den hade man inte tackat nej till!! Ha en skön helg/Camilla

#3 Comment By tina On 15 maj 2009 @ 17:38

Frida: JA! Jag vill fika och klappa lamm!! Men det är min jobbhelg, 12-18 lördag och söndag :´( Kan jag få följa nästa gång?

Camilla: Fin helg till dig med!

#4 Comment By frida On 15 maj 2009 @ 21:54

Attans! Jag säger till nästa gång vi ska åka. Då kanske vi tar en tur till IKEA på söndag då (maken är borta så jag måste roa tjejerna själv hela helgen).

#5 Comment By Katrin On 16 maj 2009 @ 00:18

Vad roligt att du gillar både pajen och min blogg! Hoppas att du kan hitta fler godsaker hos mig, delade recept är dubbelt så goda!

#6 Comment By Lumumma On 16 maj 2009 @ 11:42

självklart. :P

#7 Comment By bakmammorna On 16 maj 2009 @ 15:25

Pajen ser verkligen fantastisk ut! Nu blir jag toksugen på hallon!

#8 Comment By Johanna On 16 maj 2009 @ 15:56

Åh, ni ska bara veta hur god denna paj är! Jag har nämligen fått smaka :)

#9 Comment By Robin On 16 maj 2009 @ 20:32

Kanongod paj! Ett måste :)

#10 Comment By tina On 17 maj 2009 @ 21:00

Frida: Jag såg inte dig eller småflickorna på IKEA idag, men jag förstår om ni inte var där. Jag hade varit utomhus i solen om jag fått välja själv!

Katrin: Jag kommer absolut inte att ha några problem med att hitta fler godsaker hos dig, var så säker! :)

Lumumma: Jag hade faktiskt med mig hallonpajen till Linköping förra helgen, skulle ha lämnat en bit hos dig! ;)

Bakmammorna: Jag med!! :)

Johanna & Robin: Ni är så söta! :D

#11 Comment By frida On 20 maj 2009 @ 16:35

Nej, vi var ute och lekte. En annan gång?

#12 Comment By Jessica On 23 maj 2009 @ 20:49

Jösses, den där ser ju hur god ut som helst!

#13 Comment By Hanna On 5 november 2010 @ 12:25

Hej! Jag prövade detta receptet och det blev kanon gott. Men, degen var väldigt kletig och skalet reste sig välfigt mycket i ungnen trotts att jag hade naggat det ordentligt. Några tipps?
Tack för en bra sida :)

#14 Comment By tina On 5 november 2010 @ 20:05

Hej Hanna!

Nu var det visserligen ett tag sedan vi bakade den här pajen senast, men jag vill minnas att pajbotten kan vara lite trixig ibland. Lite mindre smör och lite mindre socker testar vi nästa gång, och låt stå kallt innan förgräddning (ju längre desto bättre). Deal?

:-)

/Tina

#15 Pingback By Idel finbesök och en ny pajfavorit | Loba och livet On 26 mars 2012 @ 13:18

[...] Så god blev den, att jag inte hann ta någon bild innan allt var uppätet. Originalreceptet kommer härifrån, och nedan finner ni min veganiserade, något varierade variant. Bästa hallonpajen 200g [...]

#16 Comment By Baka kaka On 1 maj 2015 @ 15:17

Ser såååå got ut ska prova idag det är länge jag letar efter en bra recept och har hittat nu

#17 Comment By Baka kaka On 1 maj 2015 @ 16:03

Jag bakar den nu kunde ej hålla mig

#18 Comment By Baka kaka On 1 maj 2015 @ 16:51

Den blev jätte jätte jätte bra och god

#19 Comment By tina On 1 maj 2015 @ 19:31

Baka kaka: Vad roligt att du bakade hallonpajen och gillade den! Har inte ätit den på flera år, men nu inspirerade du mig. Tack för det! :-)

#20 Comment By Baka kaka On 2 maj 2015 @ 09:00

Men jag la redan hallonen i fyllningen då blev den jätte god

#21 Comment By tina On 8 maj 2015 @ 18:43

Baka kaka: :-)

#22 Comment By Namn pa On 22 maj 2015 @ 17:04

Hej

#23 Comment By Lina On 14 juli 2019 @ 13:12

Ville bara berätta om hur många gånger den här pajen bakas hemma hos oss! Det blir alltid bra, till och med när jag improviserat och misslyckas smakar den fantastiskt! Varför baka något annat när den ändå inte går att bräcka! <3


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/05/far-det-lov-att-vara-lite-hallonpaj/

URLs in this post:

[1] Stulna recept: http://stulnarecept.blogspot.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki