- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

När åt du bakad potatis senast?

Posted By tina On 10 maj 2009 @ 22:06 In Anna bakar,potatis,röra | 13 Comments

img_3160

Systern bjöd på väldigt god bakad potatis när hon fyllde år. Det är inte varje dag jag äter bakad potatis, långt därifrån. Att säga att det var tio år sedan senast är nog ingen överdrift. Jag tror dock att hon försöker ändra på den saken, för sen lämnades en skål med bakad-potatis-röra i mitt kylskåp utan min vetskap och några dagar efter det ramlade ett recept in i mailen. Man kan med andra ord säga att systern promotar bakad potatis. Jag är lättköpt, så det finns alltså goda chanser att det blir bakad potatis snart igen.

Bakpotatis
Bakpotatisarna sköljs och borstas noga. Picka hål i potatisen och baka i ugnen i 200 grader i 1-1,5 timme. Om potatisarna behövs hållas varma, linda in dem i aluminumfolie. När potatisarna ska ätas, skär ett kryss i toppen och servera med något gott tillbehör.

Annas bakade-potatis-röra
1/2 rödlök hackad jättesmått
1/2 röd paprika hackad jättesmått
rökt skinka
100 g philadelphia ost
1 burk creme fraiche
1 finhackad röd chili
sambal oelek
salt och svartpeppar

Blanda allt och servera som tillbehör till bakad potatis, alternativt rör ner i nykokt pasta.


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "När åt du bakad potatis senast?"

#1 Comment By Sofia On 11 maj 2009 @ 08:47

Bakad potatis har verkligen hamnat i skymundan de senaste åren. Vi har nog mest bakat potatis till att göra lyxig potatismos på. Men visst är det gott och förhållandevis enkelt dessutom!

#2 Comment By åsa On 11 maj 2009 @ 12:00

ja bakad potatis var det riktigt länge sen jag åt men det är ju faktiskt riktigt gott med en god röra till.
ha en bra dag!

#3 Comment By Jessica On 11 maj 2009 @ 16:35

Jag verkligen älskar bakpotatis, men det är riktigt skumt att man inte gör det oftare. Äter det kanske nån gång vartannat år eller så. Men nu blev jag supersugen så det får jag skriva upp på inköpslistan.

Ha en bra dag!

#4 Comment By bakmammorna On 11 maj 2009 @ 18:10

Kan tipsa om att ica har påsar med två bakpotatisar i. Man kör hela påsen i micron i ca 12 minuter och sedan är det klart. Potatisen blir helt sjukt god och smakar precis som ugnsbakad. Fast klart mycket snabbare :-)

#5 Comment By nässelblom & choklad On 12 maj 2009 @ 09:12

Min ena dotter undrade just i helgen om vi kunde äta bakad potatis någon dag i veckan, eftersom det var så länge sedan. så just på torsdag ska jag faktiskt äta bakpotatis. Röran till verkar smarrig (minus skinka för min del). Lustigt nog önskade sig samma dotter ratatouille förra veckan så då gjorde vi det. Hinner så sällan med att blogga och kika runt, men nu har jag uppdaterat mig lite. Mycket gott här hos dig och vilken underbar picknick-korg du gav bort. Jag skulle bli överlycklig av en sådan present! Ha det bra.

#6 Comment By Karin On 12 maj 2009 @ 17:19

Även för mig var det nog några år sedan jag åt bakad potatis, men när jag bodde hemma var det något som dök upp som fredagsmiddag då och då. Mina föräldrar bakade också potatisarna i micron och serverade med kallskuret och gräddfil. Jag kanske skulle äta lite bakad potatis nu, innan allt blir färskpotatis.

#7 Comment By Tina On 12 maj 2009 @ 18:00

Sofia: Potatismos på bakpotatis, intressant!

Åsa: Japp, precis så!

Jessica: :D

Bakmammorna: Smart tips! Vi har dock inte kommit oss för att skaffa någon mikro än, men det är på gång…

Nässelblom&choklad: Hon verkar ha bra smak din dotter! ;)

Karin: Åh, färskpotatis längtar jag efter!

#8 Comment By Fröken Dill On 13 maj 2009 @ 11:03

Jag gillar verkligen bakad potatis och den röran lät dessutom jättegod.
Hälsar fröken Dill

#9 Comment By Becca On 13 maj 2009 @ 16:23

Det var ett tag sedan jag åt bakad potatis.. Det som är så gott äts alldeles för sällan, i alla fall av mig! :)
Det ser gott ut!

#10 Comment By Lumumma On 13 maj 2009 @ 19:07

Vi äter faktiskt bakad potatis med tillbehör då och då. Urgott tycker jag. När jag växte upp fick vi bakad potatis vid festliga tillfällen, och då var tillbehören i små skålar bredvid: hackad rödlök, skinktärningar, orange rom, gräddfil – och så smör. :P

Nu ska jag se om du har ngt bra recept på nyttigt bröd med bakpulver i! Tipsa mig gärna! :)

#11 Comment By Tina On 13 maj 2009 @ 19:28

Fröken Dill: Jepp! :)

Becca: Alldeles för sällan av mig med, men det ska det bli ändring på!

Lumumma: Om jag tänker efter så är nog dom här bröden de bakpulver-/bikarbonatbröd vi brukar baka;
[1]
[2]
Om det är de nyttigaste bröden kan man kanske diskutera, men goda är dom alla gånger!

#12 Comment By KarinW On 13 maj 2009 @ 21:21

Ibland bara glömmer man bort god mat, knepigt eller hur?
Jag bakade potatis för ett tag sedan men jag hade för bråttom och hade dom bara inne i 1 timme och det var lite för nätt. Röran till verkar kalas den!

#13 Comment By Lumumma On 13 maj 2009 @ 22:01

Tack för brödtipsen! Dom är tillräckligt nyttiga för mig! ;)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/05/nar-at-du-bakad-potatis-senast/

URLs in this post:

[1] : http://www.pickipicki.se/2009/02/nybakat-brod-ar-det-basta-jag-vet/

[2] : http://www.pickipicki.se/2008/07/ett-av-mina-favoritbrod/

Copyright © 2008-2009 pickipicki