- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ratata och råttatouille

Posted By tina On 7 maj 2009 @ 18:48 In röra,sås,vegetariskt | 6 Comments

picki_3223

För att piffa upp maten lite, ångkokt fisk och quinoa, så blev det en enkel variant av ratatouille till. Egentligen är den allra godast om man stoppar ner både aubergine och lök också. I vilket fall, av all mat vi serverar på mitt helgjobb, så finns det inget folk har så svårt att uttala som just ratatouille. Inte så konstigt kanske, jag tror bestämt att jag har hört alla varianter som finns mellan ratata och råttatouille. Många gör det dock lätt för sig och säger ”de där grönsakerna” istället, ett rätt smart drag faktiskt.

Ratatouille
1 paprika
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
3 tomater
ett par matskedar rapsolja
1 finburk krossade tomater
färsk oregano/timjan
salt, svartpeppar

Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Fräs zucchini och paprika mjuk (men med tuggmotstånd) i oljan i en stekpanna, lägg i skalade och delade vitlöksklyftor. Tillsätt tomater och krossade tomater. Låt puttra en stund. Smaka av med färska kryddor, salt och svartpeppar.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Ratata och råttatouille"

#1 Comment By KarinW On 7 maj 2009 @ 22:15

Det var längesen jag gjorde ”de där grönsakerna”, perfekt när man blir trött på pasta och ris!
Ha det bra/Karin

#2 Comment By bakmammorna On 9 maj 2009 @ 07:25

jag är en av dem som säger de där grönsakerna istället- hahaha. Jag blev riktigt sugen på det nu, kanske ska göras till grillmaten ikväll. bra tips!

#3 Comment By Viktoria On 10 maj 2009 @ 22:15

Ett tag åt jag ofta ratatouille med fetaost, men jag kom på nu att det är en rätt jag glömt. Så bra att du skrev om ”de där grönsakerna”.

Uttalsproblemet påminner mej om när jag frågar patienter vilket margarin eller smör de har på smörgåsen och de svarar ”becquerel” (ungefär hälften av Becel-ätarna kanske svarar så eller så överdriver jag lite).

#4 Comment By Viktoria On 10 maj 2009 @ 22:17

Förlåt, adressen blev fel. Skyller på att jag har halsfluss och är lite febersnurrig.

#5 Comment By tina On 11 maj 2009 @ 16:56

Karin: Så sant som det var sagt!

Bakmammorna: Åh, grillat vill jag också ha!

Viktoria: Hihi, det var faktiskt riktigt roligt. Vad svarar du då?
:D

#6 Pingback By Jag avslutar 2009 och påbörjar 2010 med fisk at pickipicki On 27 december 2009 @ 20:51

[...] berätta vetja! Veckomatsedel Mån Svensk falafel (gula ärtor) i pitabröd, vitlökssås Tis Pasta och ratatouille Ons Chili con carne med ris Tor Nyårsmiddag: oklar förrätt, fisk- och skaldjursgryta, [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/05/ratata-och-rattatouille/

Copyright © 2008-2009 pickipicki