- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Baka en efterrättspizza om du kan

Posted By tina On 26 juni 2009 @ 09:39 In efterrätt,pizza | 8 Comments

picki_img_3876

Vissa saker man ätit någonstans, någon gång, smakar så fantastiskt gott att man bestämmer sig för att laga samma sak hemma. Men av någon anledning så blir det sällan riktigt samma sak, hur många gånger man än försöker. Ett sådant matminne är en efterrättspizza vi åt på en liten
(halv)öde ö utanför Brisbane. Flera gånger har vi här hemma försökt göra en likadan pizza med äpple och kanel. Och det är inte det att det smakar illa, för det gör det verkligen inte. Tvärtom, det är gott! Men likväl är det inte samma fantastiska fullträff som den gången. Kanske var det allt runt omkring, som den galna men vackra ön och det turkosa havet, som gjorde upplevelsen av en fantastisk efterrätt och att alla varianter här hemma är dömda att misslyskas? Men skam den som ger sig, vi kommer nog försöka igen.

Efterrättspizza
Kavla ut en vanlig pizzadeg till små tunna bottnar, ca 15 cm i diameter. Äppelfyllning: Bre ett tunt lager lemoncurd på botten, täckt med skalade och skivade äpplen och pudra över kanel. Klicka på lite mascarponeost. Nutella- och bananfyllning: Bre ett tunt lager nutella på botten och toppa med skivad banan. Klicka på lite mascarponeost. Grädda i 225 grader tills kanterna börjar få fin färg och pizzan ser färdig ut. Mascarponeosten kan bytas ut mot annan färskost alternativt mot en skopa vaniljglass. Lägg i så fall på glassen när pizzan ska serveras, dvs efter ugnen.


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Baka en efterrättspizza om du kan"

#1 Comment By frida On 26 juni 2009 @ 10:23

Låter ljuvligt gott, det måste testas!

#2 Comment By bakmammorna On 26 juni 2009 @ 11:32

det låter riktigt kul- pizza kan man ha till det mesta :-) vi brukar grilla pizza- skitgott!

#3 Comment By ViktoriaV On 26 juni 2009 @ 13:58

Påminner mig om en pizza jag ätit i Brasilien. Den var jättestor och på varje fjärdedel fick man välja olika pålägg. På menyn fanns också söta saker som choklad, banan, kondenserad mjölk mm. Alltså kunde man få både huvudrätt och efterrätt på samma pizza! Ganska praktiskt!

#4 Comment By tina On 27 juni 2009 @ 10:37

Frida: Ja, helt klart värt att testa (men man får inte ha ätit sig mätt på matpizza först, då kan det hända att man blir så mätt att man måste lägga sig ner)

Bakmammorna: Wow! Nu kommer inte jag kunna låta bli att prova att grilla pizza, haha!

Vaiktoria: Ja, smart! :D

#5 Comment By Sandra drömkaka On 30 juni 2009 @ 12:51

Ja visst är det så! Ibland är såna minnen alldeles för svårslådda, då allt omkring gjorde det hela idylliskt! Men det är bra man ska inte ge upp :)!
Nutella & bananfyllningen låter så gott att jag börjar dreggla!

#6 Comment By Karin On 30 juni 2009 @ 17:56

I Thailnad åt vi pannkakor, smeten var liksom inte som våran utan mer en deg. Krispigt och gott, lite som en pizza kaneske? Med banan och chokladsås och sen tror jag han hade nåt vaniljaktigt på. SÅ GOTT! Det vågade jag mig på, var ett sånt där stånd i ett gathörn :)

#7 Comment By Josefina On 1 juli 2009 @ 00:21

ahh, helt i min smak. så söta dom är, pizzorna.

#8 Pingback By Anatomi för treåringar? at pickipicki On 12 februari 2010 @ 18:35

[...] recept Efterrättspizza med äpple Filed under pickipicki | Comment (0) Skriv ut [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/06/baka-en-efterrattspizza-om-du-kan/

Copyright © 2008-2009 pickipicki