- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Resan tillbaka till brödbak har börjat

Posted By tina On 9 juni 2009 @ 09:07 In bröd | 6 Comments

picki_img_3702

Från att ha bakat allt bröd själva, har vi gått till att inte baka bröd alls. En ingen vidare resa om jag får säga det själv. Därför är nu planen att påbörja resan åt andra hållet igen, tillbaka till brödbak. Jag vet att det betyder otur att säga att man börjar sin nya vana imorgon, därför säger jag att jag började igår. För det gjorde jag faktiskt, med en rejäl nypa inspiration från ett reklamblad bakade jag det här goda brödet;

Frukostbullar med torkad frukt
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
0,5 dl hela linfrön
1,5 dl russin och torkade aprikoser
1 dl grahamsmjöl
ungefär 6 dl vetemjöl

Rör ut jäst i vatten och rör ner salt, linfrön och torkad frukt (och släng ner lite nötter eller frön om det finns i skafferiet). Arbeta ner mjöl tills degen börjar släppa kanterna men fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta in ytterligare mjöl om det behövs. Dela degen i 10 bitar och forma ovala bröd som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter och grädda därefter bröden i 250 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Resan tillbaka till brödbak har börjat"

#1 Comment By soya On 9 juni 2009 @ 09:41

Åh vad kul med brödbak, det blir alltid godast med hembakat bröd till frukost. :)

Lycka till med bakandet. kram

#2 Comment By Molly On 10 juni 2009 @ 16:57

åh, vad goda bröden ser ut :) du är så duktig på att fota också :)
ha det fint!

#3 Pingback By Brödbakandet fortsätter… at pickipicki On 11 juni 2009 @ 09:26

[...] Den nya vanan håller i sig, än så länge inget köpebröd. Istället ett morots- bröd som fick jäsa och gräddas i en brödform medan jag såg fotbollen igår. Ett vinnarbröd? Ja, lite som 4-0 mot Malta kanske, ett klart godkänt resultat. Men eftersom jag hade ett och ibland två ögon på fotbollen så är mängderna/tiderna i receptet uppskattade i efterhand, så se det som inspiration vetja. [...]

#4 Comment By tina On 14 juni 2009 @ 20:00

Soya: Ja visst är det! Nybakt bröd är det bästa!

Molly: Tack!

#5 Pingback By Limepuff.se / Jennialiskt.se » Blog Archive » Dagens brödbak On 13 februari 2012 @ 21:58

[...] idag! Inspirationen var Pickipickis Frukostbullar med torkad frukt, men då jag inte är en så stor beundrare av torkad frukt men däremot har skåpen fulla av [...]

#6 Pingback By Bröd | Uncontrolled | ShapeMeUp! On 14 augusti 2012 @ 16:28

[...] här brödet har jag tänkte baka om en dag eller två. Hembakt bröd är det bästa enligt mig. Jäse-bröd ska [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/06/resan-tillbaka-till-brodbak-har-borjat/

Copyright © 2008-2009 pickipicki