- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Karins kyckling med blåmögelost och pasta

Posted By tina On 1 september 2009 @ 08:51 In bjuden på mat,blåmögelost,karin,kyckling | 13 Comments

picki_img_6956

När jag tappat matinspirationen förra veckan kom Karin förbi och svängde ihop en middag. Det blev så gott att jag kvällen därpå lagade samma rätt ur minnet. Här är receptet, till framtida kvällar när inspirationen tryter och jag har glömt hur hon gjorde när hon trollade fram en finfin kycklingrätt i ett nafs.

Kyckling med blåmögelost
Strimla två kycklingfiléer och stek i lite olja, salta och peppar. Tillsätt gul lök skuren i båtar och låt löken steka med tills den blir mjuk. Tillsätt broccoli i små buketter, morotsnudlar (hyvlade med osthyveln) och fräs lite till. Häll över en burk creme fraiche eller ett paket matlagningsgrädde. Smaka av med salt, peppar, en pressad vitlöksklyfta och en halv tesked sambal oelek. Smula ner blåmögelost i såsen och vänd ner färsk spenat. Servera med pasta.


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Karins kyckling med blåmögelost och pasta"

#1 Comment By Sofia On 1 september 2009 @ 09:16

Mmm ser gott ut. Jag rekommenderade din blogg till [1] förresten om du inte redan hade gjort det själv. ;-)

#2 Comment By Lisa On 1 september 2009 @ 09:29

Mmm, låter ju jättegott. Satt och funderade på vad jag skulle göra med min mögelost som ligger i kylen. Men då kan man ju lägga till den på nästa veckas matlista!

#3 Comment By Pinglan On 1 september 2009 @ 11:30

Gott, gott! Jag älskar mögelost och detta ska jag absolut prova.
/Ingela

#4 Comment By Josefina On 2 september 2009 @ 09:52

Alltid lika gott med pasta tycker jag. Och igår kväll gjorde jag kycklingsallad med blåmögelostdressing minsann.

Jag behöver din hjälp – ang kaksorten macaroner! Kolla mitt senaste inlägg i bloggen bland fotona som det finns länk till. :)

#5 Comment By Helena Ljunggren On 2 september 2009 @ 10:17

jag är inget stor fan av mögelost men nu tror jag faktiskt att jag måste ta och testa. Detta såg riktigt gott ut.

#6 Comment By tina On 2 september 2009 @ 10:55

Sofia: Jag hade faktiskt inte hört talas om den sidan tidigare, men nu har jag tittat in där. Det verkar vara en bra sida, så tack för att du rekommenderade pickipicki, och för att du tipsade mig om sidan! :-D

Lisa: Vi brukar inte ha mögelost i kylskåpet så ofta. De gånger vi har det så hamnar den oftast i pastasås eller på pizza.

Ingela: Jamen gör det vetja! :-)

Josefina: Kycklingsallad med blåmögelostdressing låter inte helt fel. Ledsen för att jag inte kan hjälpa dig i makaronfrågan, men det var ett snyggt foto!

Helena: Gott var det alla gånger, prova om du törs.

#7 Pingback By Här kommer nästa veckas matsedel at pickipicki On 11 april 2010 @ 09:50

[...] Karins kyckling med blåmögelost Tis Varm pastasallad Ons Palak paneer på svenska (indisk spenatgryta med fetaost) Tor [...]

#8 Comment By tommi On 31 maj 2011 @ 23:05

En stor favorit!
Men jag skippar grönsakerna, förutom löken och fräser även på solo vitlök.
Blandar istället i osten och creme fraichen i pastan direkt när den är klar.

#9 Comment By tina On 5 juni 2011 @ 08:40

Tommi: Gött!

#10 Comment By Janne On 30 mars 2014 @ 05:15

Hmmm… Älskar pasta, kyckling, (grönmögel)ost och alla sorters grönisar… så…, mycket bättre än såhär kan det knappast bli!

#11 Comment By tina On 1 april 2014 @ 09:48

Janne: :-)

#12 Comment By Isflingan On 17 oktober 2014 @ 20:39

Fredagspasta it is :) så skönt när maten går fort o ändå blir mycket god så att man sen kan ta fredagsledigt.

#13 Comment By tina On 27 oktober 2014 @ 18:47

Isflingan: Oj, nu är du långt bak i arkivet igen!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/09/karins-kyckling-med-blamogelost-och-pasta/

URLs in this post:

[1] : http://www.varjedag.nu

Copyright © 2008-2009 pickipicki