Kommentarer till Veckans matsedel http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/ Fri, 13 Jan 2023 09:17:54 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Av: tina http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4459 tina Tue, 13 Oct 2009 19:23:20 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4459 Såhär är det: För att jag skulle få studera ifred fick Carl i uppdrag att utse en vinnare i veckmatsedelstävlingen. Men nu sitter han i soffan och utropar ja det här låter gott, och det låter gott och ja det där är ju också gott om varenda rätt. Man kan ju tro att han inte får någon god mat alls här hemma? Därför bestämmer jag enväldigt att Monica vinner tävlingen. Maila mig din adress vetja; tina@pickipicki.se (Men tro inget annat än att jag gärna ätit hemma hos er allihopa den här veckan, för att inte tala om Carl!) Såhär är det:

För att jag skulle få studera ifred fick Carl i uppdrag att utse en vinnare i veckmatsedelstävlingen. Men nu sitter han i soffan och utropar ja det här låter gott, och det låter gott och ja det där är ju också gott om varenda rätt. Man kan ju tro att han inte får någon god mat alls här hemma?

Därför bestämmer jag enväldigt att Monica vinner tävlingen. Maila mig din adress vetja; tina@pickipicki.se

(Men tro inget annat än att jag gärna ätit hemma hos er allihopa den här veckan, för att inte tala om Carl!)

]]>
Av: Monica Wendin http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4457 Monica Wendin Tue, 13 Oct 2009 11:21:14 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4457 Måndag: Hemlagade köttbullar, färsk pasta, tomatsallad Tisdag: Ungsbakad lax, smörslungad hel spenat, ägghalvor Onsdag: Tunna pannkakor med bacon, lingonsylt, Torsdag:Kålsoppa med kalvfrikadeller, äppelkompott till dessert Fredag: Skinkrullader (fyllda med sviskon,äpple,kryddade med ingefära) med god sås kokt potatis, rödkål och hemlagat vinbärsgele. Lördag: Kantarellpaj med sallad Söndag: Lammstek, potatisgratäng, mintgele, bönsallad, glass med blåbär och hallonsås Lammsteken avnjutes med mina barn och barnbarn Måndag: Hemlagade köttbullar, färsk pasta, tomatsallad
Tisdag: Ungsbakad lax, smörslungad hel spenat, ägghalvor
Onsdag: Tunna pannkakor med bacon, lingonsylt,
Torsdag:Kålsoppa med kalvfrikadeller, äppelkompott till dessert
Fredag: Skinkrullader (fyllda med sviskon,äpple,kryddade med ingefära) med god sås kokt potatis, rödkål och hemlagat vinbärsgele.
Lördag: Kantarellpaj med sallad
Söndag: Lammstek, potatisgratäng, mintgele, bönsallad,
glass med blåbär och hallonsås

Lammsteken avnjutes med mina barn och barnbarn

]]>
Av: tina http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4447 tina Mon, 12 Oct 2009 20:28:26 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4447 Åh vad mycket gott ni äter i veckan! Nästa söndag blir det lätt att göra matsedel, jag ser både det ena och det andra här som jag vill laga. Måste nog överlägga någon dag innan jag bestämt vem som får ett paket på posten. Åh vad mycket gott ni äter i veckan! Nästa söndag blir det lätt att göra matsedel, jag ser både det ena och det andra här som jag vill laga. Måste nog överlägga någon dag innan jag bestämt vem som får ett paket på posten.

]]>
Av: Fröken Dill http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4441 Fröken Dill Mon, 12 Oct 2009 11:25:22 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4441 I helgen lagade vi en stor laddning Boeuf Bourguignon på härligt kött med smakrika ben. Två stora portioner gick åt på direkten, men mer finns kvar och blir nästan bara godare av att sparas några dagar. Vi har hemgravad lax i kylen, den hoppas jag få en bit av! På fredag kommer sejfilé i fisklådan från Årstiderna. Då blir det pinfärsk fisk till middag, troligtvis med sockerärts/vitvinssås. Vi har massor goda grön- och rotsaker, bl a har jag funderingar på en pastarätt med squash och tomat. Någon dag blir det säkert en soppa. Jag tror det är dags för en vacker morotssoppa, med smak av apelsin och ingefära. Det är lite lätt kaotiska middagsfunderingar så här långt, men mycket kan hända som får mig att ändra eller komma på något nytt. Hälsar fröken Dill I helgen lagade vi en stor laddning Boeuf Bourguignon på härligt kött med smakrika ben. Två stora portioner gick åt på direkten, men mer finns kvar och blir nästan bara godare av att sparas några dagar. Vi har hemgravad lax i kylen, den hoppas jag få en bit av! På fredag kommer sejfilé i fisklådan från Årstiderna. Då blir det pinfärsk fisk till middag, troligtvis med sockerärts/vitvinssås. Vi har massor goda grön- och rotsaker, bl a har jag funderingar på en pastarätt med squash och tomat. Någon dag blir det säkert en soppa. Jag tror det är dags för en vacker morotssoppa, med smak av apelsin och ingefära. Det är lite lätt kaotiska middagsfunderingar så här långt, men mycket kan hända som får mig att ändra eller komma på något nytt.
Hälsar fröken Dill

]]>
Av: Erika http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4437 Erika Sun, 11 Oct 2009 21:09:30 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4437 Min veckomatsedel: Måndag: wokat fläsk och grönsaker i röd curry med ris Tisdag: varm smörgåstårta Onsdag: Spaghetti med bacon, sockerärtor och champinjoner Torsdag: Kokt fläskkorv & potatis/stekt fläsk, löksås, gröna bönor (sambon vill ha fläskkorv jag vill ha stekt fläsk) Fredag: oreganomarinerade karrékotletter, klyftpotatis & vitlökswokad broccoli Min veckomatsedel:

Måndag: wokat fläsk och grönsaker i röd curry med ris
Tisdag: varm smörgåstårta
Onsdag: Spaghetti med bacon, sockerärtor och champinjoner
Torsdag: Kokt fläskkorv & potatis/stekt fläsk, löksås, gröna bönor (sambon vill ha fläskkorv jag vill ha stekt fläsk)
Fredag: oreganomarinerade karrékotletter, klyftpotatis & vitlökswokad broccoli

]]>
Av: Eva Kronvall http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4436 Eva Kronvall Sun, 11 Oct 2009 17:06:13 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4436 Måndag: Fiskgryta med purjolök, krossade tomater, dill och persilja, SMÖRklickar, Serveras med kokt potatis. Tisdag: Ljum kycklingsallad (stekta filéer) med skivade potatis från gårdagen, Morotsslantar och bönor. Senapsdressing. Onsdag: Fläskpannkaka med lingonsylt och rårivna morötter. Torsdag: Risotto, stekt kassler och grönsallad. Fredag: Pasta med "hack" = hackade soltorkade tomater i olivolja, sardeller, vitlök och basilika. Grovriven parmesan. Lördag: Caesarsallad. Söndag: Ugnsbakade laxfiléer med "slarvigt" potatismos med lite parmesan i och rivna salladsblad (olika sorter) med vaxbönor och sockerärter. Tilläggas ska att det är en helt vanlig vecka utan gäster eller något annat som föranleder någon festmåltid. Måndag: Fiskgryta med purjolök, krossade tomater, dill och persilja, SMÖRklickar, Serveras med kokt potatis.
Tisdag: Ljum kycklingsallad (stekta filéer) med skivade potatis från gårdagen, Morotsslantar och bönor. Senapsdressing.
Onsdag: Fläskpannkaka med lingonsylt och rårivna morötter.
Torsdag: Risotto, stekt kassler och grönsallad.
Fredag: Pasta med ”hack” = hackade soltorkade tomater i olivolja, sardeller, vitlök och basilika. Grovriven parmesan.
Lördag: Caesarsallad.
Söndag: Ugnsbakade laxfiléer med ”slarvigt” potatismos med lite parmesan i och rivna salladsblad (olika sorter) med vaxbönor och sockerärter.

Tilläggas ska att det är en helt vanlig vecka utan gäster eller något annat som föranleder någon festmåltid.

]]>
Av: Sanna http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4435 Sanna Sun, 11 Oct 2009 16:18:06 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4435 Efter lite funderande kom jag fram till min veckomatsedel... ni hittar den här: http://veckansmiddag.blogspot.com/2009/10/veckomatsedel-v-42.html Det som ska bli mest spännande denna veckan är tisdagens rätt... ska ge mig på något jag aldrig gjort tidigare och längtar till att få blanda till kryddor och smaker :) Efter lite funderande kom jag fram till min veckomatsedel… ni hittar den här:

http://veckansmiddag.blogspot.com/2009/10/veckomatsedel-v-42.html

Det som ska bli mest spännande denna veckan är tisdagens rätt… ska ge mig på något jag aldrig gjort tidigare och längtar till att få blanda till kryddor och smaker :)

]]>
Av: Anna http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4434 Anna Sun, 11 Oct 2009 13:13:55 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4434 Hos mig ser nästa vecka ut så här! Och givetvis vill jag vara med att tävla. Tack för chansen. :) Söndag: Saffransris blandat med räkor, kräftstjärtar och gröna ärter. Måndag: Stekt strömming och hempulat mos med potatis, palsternacka och parmesan Tisdag: Pasta med bönor Onsdag: Rökt lax, potatis och spenat Torsdag: Ärtsoppa och sonen Albins (12 år) pannkakor Fredag: Kräftkalas hos kompisar, vi tar med spansk potatiskaka Hos mig ser nästa vecka ut så här!
Och givetvis vill jag vara med att tävla. Tack för chansen. :)

Söndag: Saffransris blandat med räkor, kräftstjärtar och gröna ärter.
Måndag: Stekt strömming och hempulat mos med potatis, palsternacka och parmesan
Tisdag: Pasta med bönor
Onsdag: Rökt lax, potatis och spenat
Torsdag: Ärtsoppa och sonen Albins (12 år) pannkakor
Fredag: Kräftkalas hos kompisar, vi tar med spansk potatiskaka

]]>
Av: Millan http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4433 Millan Sun, 11 Oct 2009 10:33:54 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4433 På måndag är det ett nytt recept från Säsongens Vego av Pia Hall vi tänkte testa. Matpannkaka med rödbetor och getostkräm. På tisdag hade vi faktiskt tänkt att testa din ljummna höstsallad du bloggade om förra veckan. Och på onsdag torsdag är det en favorit här hemma som gäller - kasslergratäng. http://www.saltpeppar.se/blog/?p=673 Och på fredag blir det bakad potatis med flera olika röror. På måndag är det ett nytt recept från Säsongens Vego av Pia Hall vi tänkte testa. Matpannkaka med rödbetor och getostkräm.

På tisdag hade vi faktiskt tänkt att testa din ljummna höstsallad du bloggade om förra veckan.

Och på onsdag torsdag är det en favorit här hemma som gäller – kasslergratäng. http://www.saltpeppar.se/blog/?p=673

Och på fredag blir det bakad potatis med flera olika röror.

]]>
Av: frida http://www.pickipicki.se/2009/10/veckans-matsedel/comment-page-1/#comment-4432 frida Sun, 11 Oct 2009 09:34:03 +0000 http://www.pickipicki.se/?p=4403#comment-4432 Mums! Vi har just planerat vår matsedel, finns här: http://fraidi.blogspot.com/2009/10/veckans-matsedel.html självklart hoppas jag på vinst i denna tävling! Mums! Vi har just planerat vår matsedel, finns här: http://fraidi.blogspot.com/2009/10/veckans-matsedel.html

självklart hoppas jag på vinst i denna tävling!

]]>