- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!

Posted By tina On 19 november 2009 @ 07:02 In äppelchips,äpplen,inspiration | 10 Comments

Fotograf: Carl Fredriksson
Fotograf: Tina

Johanna är en av mina stora idoler vad gäller matlagning och matpyssel. Hon sitter inne med det ena smarta knepet efter det andra och delar mer än gärna med sig. Det finns ingen annan som dyker upp här med allt från kanderade rosenblad till torkade äppelringar. Appropå torkade äppelringar och knep så avslöjade hon förresten nyligen hur man egentligen torkar äpplen. Det här med ugn som jag ägnar mig åt [1] är bara för amatörer, nej, det är ett pannrum man ska ha! Den dagen du skaffar en matblogg Johanna så kommer jag vara din mest hängivna läsare, tills dess fortsätter jag att smyga in dina finfina recept här på pickipicki.

Torkade äpplen på Johannas vis
Kärna ur äpplen men låt skalet vara kvar. Skiva äpplena tunt och fyll ett helt pannrum med skivade äppelringar. Låt torka tills dess äpplena är torra men lite sega.

Fler av Johannas recept
Stekpannescones med kardemumma och kanel [2]
En auberginegryta i en skokartong [3]
Kavringtårta med grönmögelost [4]
Vegetarisk lasagne med keso [5]

Fotograf: Carl Fredriksson


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "Jag vet någon som borde ha en egen matblogg!"

#1 Comment By Sofia On 19 november 2009 @ 09:20

Torkade äppelringar är supergott.

Har man inget pannrum så kan jag rekommendera att införskaffa en svamptork för att torka äpplen i. Det blir fantastiskt bra!

#2 Comment By Eva Kronvall On 19 november 2009 @ 09:58

Vad är väl en liten pluttig ugn mot ett pannrum…
Jag önskar mig ett pannrum i julklapp!

#3 Comment By mammamia On 19 november 2009 @ 15:12

Jag HAR ju ett pannrum…som jag aldrig vetat VAD jag ska göra med…NU vet jag!!!

Den där Johanna verkar inte dum hon!!

Tack för alla braiga tips!!!

#4 Comment By Jennie/Kalasgott On 19 november 2009 @ 16:14

Så härliga bilder du ständigt lägger upp! Äppelringarna ser läckra ut!

#5 Comment By Emma On 19 november 2009 @ 16:23

Vilken fin bild! Måste sätta igång med att torka äpplen nu, jag tycker det är fint till jul, inte bara att äta utan som prydnad också.
Tyvärr har jag inget pannrum så jag får fortsätta med det i ugn men ett bra tips var det i alla fall!

#6 Comment By tina On 19 november 2009 @ 22:53

Sofia: Svamptork! Jag torkar mina trattkantareller på tidningspapper, men nu måste jag nog googla svamptork och se vad jag missat.

Eva: Jag med! :-D

Mammamina: Lyllos dig!

Jennie: Dom var läckra! Kalasgoda, det gick nästan inte att sluta äta…

Emma: Åh, jag skulle nog inte kunna ha något så gott som torkade äppelringar som julpynt, jag misstänker att pyntet skulle försvinna spårlöst ganska snart! ;-)

#7 Comment By Fröken Dill On 20 november 2009 @ 13:17

Vilka fina äppelringar! Sådana har jag inte gjort sedan jag var barn, men det såg verkligen lockande ut. Skulle funka fint som lite snacks för att pigga upp på jobbet fram emot eftermiddagen.
Tycker fröken Dill

#8 Comment By tina On 20 november 2009 @ 17:41

Fröken Dill: Vilken strålande idé! Givetvis borde alla arbetsplatser bjuda på torkade äppleringar på eftermiddagarna! Hurra! ;-)

#9 Comment By Karin On 21 november 2009 @ 15:14

Vi torkade äpplen och svamp i torkskåpet hemma i berthåga :)

#10 Comment By tina On 22 november 2009 @ 16:09

Karin: Hihi! Appropå matblogg så borde väl ändå din mamma ha en egen! Ni får slå ihop er och starta en ”Mamman-på-landet, dottern-i-stan-blogg”! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/11/jag-vet-nagon-som-borde-ha-en-egen-matblogg/

URLs in this post:

[1] Det här med ugn som jag ägnar mig åt: http://www.pickipicki.se/2007/09/appelfabriken/

[2] Stekpannescones med kardemumma och kanel: http://www.pickipicki.se/2009/03/stekpannescones-med-kardemumma-och-kanel/

[3] En auberginegryta i en skokartong: http://www.pickipicki.se/2008/09/en-god-auberginegryta-i-en-skokartong/

[4] Kavringtårta med grönmögelost: http://www.pickipicki.se/2008/03/paskmiddag/

[5] Vegetarisk lasagne med keso: http://www.pickipicki.se/2007/08/vegetarisk-lasagne/

Copyright © 2008-2009 pickipicki