- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En lite annorlunda och kul fiskvariant

Posted By tina On 14 december 2009 @ 17:00 In basilika,fisk,matkorn,solroskärnor | 11 Comments

Foto: Tina

Den här finfina fisken åt vi i helgen. En annorlunda och god panering som gick hem hos oss. Fiskreceptet kommer från Coop, men nu lägger jag vantarna på det, för det här vet jag att vi kommer att äta igen. Till fisken åt vi matkorn, nytt för mig. Beskrivningen annorlunda och gott passar in på matkornet också.

Fisk panerad med solroskärnor,
basilika och parmesanost

600 g (vit) fiskfilé
vetemjöl
2 ägg
100 g riven parmesanost
1 dl hackade solroskärnor
1 dl havregryn
1 kruka grovhackad basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör

Dela (den tinade) fisken i stora bitar. Vänd fisken i mjöl och därefter i uppvispat ägg. Blanda osten med solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar. Vänd fisken i ostblandningen. Stek i smör på medelhög värme, några minuter på varje sida. Servera med ris eller matkorn, grönsaker, en rejäl citronklyfta och yoghurtsås (yoghurt, pressad vitlök, salt, peppar och sweet chilisås).


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "En lite annorlunda och kul fiskvariant"

#1 Comment By Tina´s Mat On 14 december 2009 @ 17:32

De lät verkligen spännande och gott, måste provas!

#2 Comment By Åsa, Gbg On 14 december 2009 @ 17:36

Ska absolut pröva detta, ser underbart gott ut!

#3 Comment By Emmas Kök On 14 december 2009 @ 18:52

Ser riktigt gott ut! Har atit nagot liknande tidigare da mamma bjod pa parmesanostpanerad fisk, det smakade riktigt bra!

#4 Comment By Karin/Rosa maränger On 14 december 2009 @ 19:29

Kankse något att prova för vår familj oxå. Gick och funderade på idag att vi äter alldeles för lite fisk. Måste bli bättring på det.

#5 Comment By Martina On 14 december 2009 @ 20:22

Va lustigt, satt faktiskt idag och kollade på just det här receptet i ”Vår kokbok” och tänkte att det måste jag göra någon dag :-)

#6 Comment By Sofia Lundmark On 14 december 2009 @ 20:29

Känner igen receptet, har fastnat för det jag oxå! Och tänker man till lite så går det ju att ändra och byta ut lite som man vill bland paneringsingredienserna….

#7 Comment By tina On 14 december 2009 @ 22:59

Tina: Ja gör det vetja!

Åsa: Det var väldigt gott, och roligt med en ny fiskvariant!

Emma: Det är sällan vi äter parmesanost, men det är gott och passade bra i paneringen.

Karin: Fisk är fint!

Martina: :-) Ja, det var lustigt. Den boken är fin, har funderat på att investera i den.

Sofia: Så sant.

#8 Comment By Kalasgott On 15 december 2009 @ 00:21

Alltid roligt med nya idéer och ny inspiration!

#9 Comment By tina On 15 december 2009 @ 00:23

Kalasgott: Så sant, just det är ju faktiskt halva nöjet med att få ta del av andras matbloggar.

#10 Comment By Fröken Dill On 15 december 2009 @ 07:13

Vilken god panering! J ville laga just matkorn till den fiskrätt vi åt igår, men jag övertalade honom att vi borde ha potatis istället. Tycker att det passar bättre till fiskrätt med milda smaker. Men med din panering är ju matkorn HELT RÄTT!
Tror fröken Dill (svårgillar matkorn!)

#11 Comment By tina On 15 december 2009 @ 08:12

Fröken Dill: Hihi, man måste inte gilla allt, tack och lov!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/12/ett-lite-annorlunda-och-kul-fiskvariant/

Copyright © 2008-2009 pickipicki