- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Något åt julmatshållet, men i annat format
Posted By tina On 30 december 2009 @ 21:45 In billig mat,bröd,julskinka,rester | 3 Comments
Jag bakade pitabröd häromkvällen. Finfint att ha i frysen för att plocka fram och fylla med det ena eller det andra när det är dags för utflyktsmatsäck eller oförskämt enkel hemmamat. I kväll fyllde vi pitabröden med kylskåpsrester, lite åt julmatshållet utan att för den delen smaka särskilt mycket julmat. Kalasgott helt enkelt, jag tror att jag beställer en till lunch imorgon!
Pitabröd, 10 st
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 msk rapsolja
4 dl fullkornsvetemjöl
ungefär 5 dl vetemjöl
Rör ut jäst i fingervarmt vatten. Rör ner salt och olja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen rejält. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk (ungefär en halvtimme). Dela i tio lika stora bitar, rulla bollar och platta ut så tunt som möjligt. Låt jäsa ytterligare en halvtimme på bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ungefär 7-8 minuter. Låt svalna under bakduk.
Jullovsfyllning
Rör ihop en sås av finhackat äpple, crème fraiche eller yoghurt och gul curry (eller riven pepparrot). Fyll pitabrödet med riven morot, finskuren rödkål, julskinka och äppelröran.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2009/12/nagot-at-julmatshallet-men-i-annat-format/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
3 Comments To "Något åt julmatshållet, men i annat format"
#1 Pingback By Trolla med julmatsrester! | pickipicki On 26 december 2010 @ 14:50
[...] inte bränns. Klipp quesadillan i ”tårtbitar” och servera dem nygräddade. Fler tips Pitabröd med jullovsfyllning Publicerad i jul, julskinka, quesadillas, rester | Comment (0) Skriv ut [...]
#2 Comment By Lena On 29 december 2010 @ 22:37
Inte gulcurry *ryser* men allt annat funkar. Älskar pitabröd :)
#3 Comment By tina On 29 december 2010 @ 22:49
Lena: Haha, gulcurry kan rädda det mesta! ;-)