- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Det röda köket har fyllt 1 år!

Posted By tina On 8 januari 2010 @ 21:02 In billig mat,det röda köket,gröna linser,rödbetor,salladsvariant | 7 Comments

Foto: Carl Fredriksson

Igår var det 1 år sedan [1] vi flyttade in i lägenheten med det röda köket. Jag föreslog att vi skulle fira med att dagen till ära äta röd mat. Om rödbetorna verkligen är det rödaste man kan äta ska jag låta vara osagt, men det kändes som en fin gest till vårt finfina kök.

Rödbetssallad med gröna linser
Koka 1-2 dl gröna linser enligt anvisning på paketet. Skala och dela några rödbetor i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten. Servera sallad, linser och rödbetor på ett reält fat. Toppa med knaperstekt bacon, rostade solroskärnor och smulad mögelost. Den sernare smälter fint i den varma salladen.

Receptet är för 2 och inspirationen är hämtad från Saltå kvarns vackra kokbok.


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Det röda köket har fyllt 1 år!"

#1 Comment By Mat för Fyraihuset On 9 januari 2010 @ 08:10

Grattis till 1 år i nya köket. Salladen låter fantastiskt god, jag har sett det receptet i Saltås bok jag med, gillar den boken jättemycket.

/Nina

#2 Comment By tina On 9 januari 2010 @ 10:50

Nina: Det är en julklappsbok, så jag har inte hunnit utforska den så mycket än. Men jag tror bestämt att jag kommer gilla den mycket, jag med. :-)

#3 Comment By Fröken Dill On 10 januari 2010 @ 14:05

Funderade just vad jag ska laga på några kvarglömda rödbetor i kylskåpet. HÄR fanns ju svaret!
Tack, hälsar fröken Dill

#4 Comment By Loba On 13 januari 2010 @ 20:43

Grattis till jubileet!

Rödbetor är gott och det är linser också.
Kanske knapersteker jag tofu istället och toppar med något gott.
Hur som helst ska detta provas!

#5 Comment By tina On 14 januari 2010 @ 20:44

Fröken Dill: Hurra!

Loba: Smart!

#6 Comment By Per Linser On 26 januari 2010 @ 14:03

Hej! o tack för ett trevligt och superhärligt recept. Håller med om att det blir extra gott när lägger lite mögelost över varma rödbetor och linser. Ska absolut köpa Saltå kvarns kokbok. vh/Per

#7 Comment By tina On 26 januari 2010 @ 20:42

Per: Boken är verkligen kalasfin, något att lista till den stundande bokrean kanske!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/01/det-roda-koket-har-fyllt-1-ar/

URLs in this post:

[1] 1 år sedan: http://www.pickipicki.se/2009/01/premiarfika-i-ett-rott-kok/

Copyright © 2008-2009 pickipicki