- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ni har väl inte glömt smacki-smacki?

Posted By tina On 6 januari 2010 @ 18:47 In gult är fint!,mango | 10 Comments

Foto: Tina

Till mina stora lycka säljer affärerna exotiska frukter till löjligt låga priser just nu. Mango för 2 kronor styck är nästan gratis och vi passar därför på att frossa i mango, sharon och passionsfrukt. Igår kväll blev det röda köket nästan gult när vi hackade upp en rejäl hög mango att frysa in för framtida behov. Jag förbereder mig för en hel del smacki-smacki i februari-mars, en riktig vitaminkick i när stora vår- och sommarlängtan slår till. Jag ska nog styckfrysa lite banan också, så är vi nästan hemma sen.

Smacki-smacki
Mixa fryst mango och banan tillsammans med naturell (eller vanilj-)yoghurt till glasskonsistens. Serveras omedelbart.

Originalreceptet (köpepåsar med styckfryst mango, ananas och banan) är Lisas och återfinns här [1]. Är man som grannens tre-och-ett-halv-åring, mer lagt åt det rosa hållet, så föreslår jag en rosa smacki-smacki [2].

Foto: TinaFoto: Carl


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "Ni har väl inte glömt smacki-smacki?"

#1 Comment By Stina On 6 januari 2010 @ 20:49

Åh, det där har jag gjort i jul på din inrådan, underbart gott ju!
Tack!

#2 Comment By Johanna On 6 januari 2010 @ 21:21

Hm… nu blev jag hungrig. Och som tur är har vi också mango hemma!

#3 Comment By tina On 6 januari 2010 @ 23:22

Stina: Superbra att du gör som jag säger, det gillar jag! :-P

Johanna: Den är Noas!!

#4 Comment By Lisa On 7 januari 2010 @ 10:26

Vilken bra idé!
Ligger hemma med feber och tänk vad bra med en vitamin-kick! Ska maila en beställning till min butler, Lars.

#5 Comment By Magdalena On 7 januari 2010 @ 11:00

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla [3] så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

#6 Comment By tina On 7 januari 2010 @ 18:52

Lisa: Åh, krya på dig vetja! Tur åtminstone att du har en butler som tar hand om dig. :-)

#7 Comment By Anna B On 7 januari 2010 @ 20:24

Blir lite nostaligisk nästan, gjorde mycket smoothies till barnen när de var små och jag hämtade tidigt för att jag var föräldraledig. Smoothie med fryst frukt och dinkelmuffins med smör och ost gillade de… Vi brukar också göra ”igelkottar” med russinögon till den rutade mangon

#8 Comment By tina On 7 januari 2010 @ 22:19

Anna: Åh, finfina minnen! :-D

#9 Comment By Mikaela On 8 januari 2010 @ 10:20

Gud så härligt – vilket kap! Efter nyår fanns mycket kul på exotiska hyllan där jag bor. En riktig vinnare där var rosa passionsfrukt, rosagrön i skalet, lite större än vanlig passionsfrukt och med smak av fläder. Som en dröm!

#10 Comment By tina On 8 januari 2010 @ 10:22

Mikaela: En rosa passionsfrukt som smakar fläder, det låter som en dröm! Tack, då vet jag helt klart vad jag ska hålla utkik efter i affären från och med nu… :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/01/ni-har-val-inte-glomt-smacki-smacki/

URLs in this post:

[1] här: http://www.pickipicki.se/2009/03/pickipicki-gillar-smacki-smacki/

[2] rosa smacki-smacki: http://www.pickipicki.se/2009/04/titta-lisa-en-rosa-smacki-smacki/

[3] : mailto:magdalena.lofstrom@svt.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki