- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Anatomi för treåringar?

Posted By tina On 12 februari 2010 @ 18:35 In pickipicki | 7 Comments

Någon i mitt husåll (inte jag) har lärt den treåriga grannflickan att till vänster i magen hamnar maten och till höger efterrätten, möjligen inte helt överensstämmande med den anatomi jag har lärt mig. Hursomhelst, efter denna lärdom frågor hon alltid efter efterrätt när hon ätit mat här. Nu senast hade vi ätit pizza och av en bit pizzadeg som blivit över trollade vi fram en supersnabb liten efterrättspizza med banan och nutella. Den gick verkligen hem (och hela vägen ner i efterrättsmagen).

Efterrättspizza
Kavla små bitar pizzadeg tunt. Bre på lite nutella och toppa med skivad banan. Grädda i 225 grader tills pizzan ser färdig ut. Vill man kan man toppa med en kula vaniljglass, men det är ingen lag på det.

Liknande recept
Efterrättspizza med äpple [1]


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Anatomi för treåringar?"

#1 Comment By Josefina On 13 februari 2010 @ 08:55

Nutella. Jag säger bara det. Kram.

#2 Comment By mamman On 13 februari 2010 @ 10:13

Den där efterrätten skulle nog smaka! Och jag som har en gammal banan och nutella i kylskåpet! I min mage finns det ALLTID en jätteplats till efterrätter! Det är den största magen enligt min anatomi.
Nu är det bara pizzadegen som saknas. Kan man göra en röra i en liten ugnsform i stället med nutella och banan?

#3 Comment By tina On 13 februari 2010 @ 13:01

Josefina: Då gissar jag att du gillar nutella lika mkt som Carl gör… :-P

Mamman: Det låter ganska otäckt, gör en pizzadeg vetja!

#4 Comment By Emmy On 14 februari 2010 @ 02:01

Vilken toppen efterrätt! Måste absolut prova.

#5 Comment By tina On 15 februari 2010 @ 17:47

Emmy: Ja gör det. Passar fint när det blivit lite pizzadeg över och ugnen är varm.

#6 Comment By Kristin On 18 juni 2010 @ 14:12

Jag har också gjort efterrättspizza med gott resultat även om smakerna var lite ”vuxnare”. Ska försöka hitta bild så ska jag härmas och blogga om efterrättspizza ;)

#7 Comment By tina On 18 juni 2010 @ 21:41

Kristin: Ja gör det! :-D Godaste efterättspizzan åt vi i Australien, äpple och mascarponeost.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/02/anatomi-for-trearingar/

URLs in this post:

[1] Efterrättspizza med äpple: http://www.pickipicki.se/2009/06/baka-en-efterrattspizza-om-du-kan/

Copyright © 2008-2009 pickipicki