Gröna biffar och en fräsch sallad!

den 3 februari 2010, kl 08:29

På vardagskvällarna gillar jag mat som går snabbt att laga. Består maten dessutom av ingredienser som alltid finns i skafferiet här hemma så är det en stor bonus. Det här är faktiskt ett praktexemplar på just sådant mat. Snabbt, enkelt, billigt och gott. Sen är dom gröna också, biffarna, mest för att imponera på Carl. Men dom här vegobiffarna behöver man inte vara vegetarian för att gilla, det har du mitt ord på.

Spenat- och kikärtsbiffar
2 burkar kikärtor (alt stora vita bönor el liknanade)
300 g fryst bladspenat
3-4 krm salt
2 krm svartpeppar
0,5 tsk malen muskotnöt
2 ägg
2 msk skorpsmulor (alt mortlat knäckebröd!)
smör

Sallad och tillbehör
sallad, körsbärstomater, rödlök, äpple, stjälkselleri, persilja
bacon, fetaost

Mixa kikärtor (sköljda) tillsammans med tinad spenat (pressa ur vätskan först). Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner ägg och skorpsmulor. Stek små biffar i smör på medelvärme några minuter på varje sida. Servera med en rejäl sallad på t ex valfri sallad, körsbärstomater, tunt skivad rödlök/äpple/stjälkselleri och persilja. Pynta med smulad fetaost och knaperstekt bacon.

Spenat- och kikärtsbiffarna räcker till 4 personer och receptet är ett urklipp ur tidningen Matmagasinet, jan 2010.

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Gröna biffar och en fräsch sallad!”

 1. Kari Receptomaten kl 14:19, den 3 februari 2010

  Åh! Urläckert!
  Mina vegobiffar ser aldrig så fina ut.. Det kanske beror på att jag envisas med grovt rivna morötter *skatbon*..
  Men, kikärtor på burk – koka själv är ju kanonenkelt och sen in i frysen i lagom mängder.
  http://bit.ly/koka_kikartor

  Blir prov av dina biffar – tack för tipset!

 2. JENNY VENNBERG kl 15:21, den 3 februari 2010

  NAM NAM !

 3. tina kl 20:20, den 3 februari 2010

  Kari: Haha, jag skyller kikärtsfusket på att frysen är fylld till bredden med bär av alla dess slag! :-P

  Jenny: Japp!

 4. Mikaela kl 21:06, den 3 februari 2010

  Spenat gör ju maten så otroligt vacker! Mycket smart att mortla knäcke eller skorpor förresten, istället för ströbröd som jag tycker är en rätt vedervärdig produkt som mest smakar gammelt. :)

 5. Mat för Fyraihuset kl 21:11, den 3 februari 2010

  Åh så gott :-) Jag har väntat på detta recept hela veckan.. Tack för att delar med dig. Detta skall jag testa nästa vecka.

  Hälsningar
  Nina

 6. Fröken Dill kl 07:26, den 4 februari 2010

  Vilka goda vegbeffar! Undrar om man kan övertala J till några sådana. Fast han är skeptisk mot veg, tror jag. Kanske med bacon till….
  Funderar fröken Dill

 7. tina kl 12:05, den 4 februari 2010

  Mikaela: Jag håller med både om spenaten och ströbrödet. Det känns konstigt att köpa smulor när jag har gått om smulmaterial hemma ändå, det brukar funka fint med knäckebröd, skorpor, semsamfrön eller liknande!

  Nina: Då får vi hålla tummarna för att dom går hem! :-)

  Fröken Dill: Det tror jag nog. Fina tillbehör är underskattat, det kan rädda den mest mat (inte för att vegobiffarna behöver räddas, men ändå ;-)

 8. Loulas Kök kl 10:38, den 7 februari 2010

  Jag som gillar kikärtor, mums!

 9. tina kl 22:36, den 7 februari 2010

  Loula: Har du provat rostade kikärtor;
  http://www.pickipicki.se/2008/10/rostade-kikartor/

 10. ann-lou kl 15:52, den 11 februari 2010

  Yum!

  Dina rödbets- och morotsbiffar var gudomliga och ikväll ska jag testa de har. Till biffarna har jag tänkt mig en quinoasallad med valnötter, babyspenat, tärnat äpple etc och jag tror att det kommer att bli en riktig höjdare! :)

 11. Ingeborg kl 11:26, den 12 februari 2010

  Åh! Det ser supersmaskigt ut. Smart att trixa ner spenat i kikärtsbiffarna! Gott och nyttigt, och så ser dem roligare ut också!

 12. Viktoria kl 22:42, den 17 februari 2010

  Min stil. Ska testas.

 13. Mammas kalasbiffar « Tjat om mat kl 21:43, den 9 mars 2010

  [...] vegetariska soppor med nybakt bröd till lunch visade sann köttglädje. Vegetarianerna njöt av Tinas spenat- och kikärtsbiffar (med den något mystiska produkten veggobacon från Hälsans [...]

 14. Mysecretwindow.se » Fredagsmys - Cia kl 23:36, den 19 mars 2010

  [...] en ny rätt som jag fick M att tända på, Gröna kikärtsbiffar med sallad. Problemet är att vi kom på att mixerstaven är död. Alltså blev det svårt att fixa till [...]

 15. Mysecretwindow.se » Misstag - Cia kl 17:16, den 20 mars 2010

  [...] på att ta livet av mig, skulle ju inte handla så mycket. Men jag ville ju laga de där kikärtsbiffarna så en liiiiten promis till Medis skulle jag väl överleva tänkte jag. Jag stånkar fortfarande [...]

 16. Spenat- och kikärtsbiffar | Lotta på matlagargatan kl 20:58, den 28 december 2012

  [...] Har av någon orsak varit lite äcklad kött på sistone. Inte allt kött, men till exempel maletkött eller seniga biffar kan jag inte tänka på över huvud taget. Därför har jag på sistone försökt hitta goda vegetariska recept. Här är ett bra recept, som jag testat idag. Hittade grunden till det på denna blogg. [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen