- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Gröna biffar och en fräsch sallad!

Posted By tina On 3 februari 2010 @ 08:29 In billig mat,snabbt,vegetariskt | 16 Comments

På vardagskvällarna gillar jag mat som går snabbt att laga. Består maten dessutom av ingredienser som alltid finns i skafferiet här hemma så är det en stor bonus. Det här är faktiskt ett praktexemplar på just sådant mat. Snabbt, enkelt, billigt och gott. Sen är dom gröna också, biffarna, mest för att imponera på Carl. Men dom här vegobiffarna behöver man inte vara vegetarian för att gilla, det har du mitt ord på.

Spenat- och kikärtsbiffar
2 burkar kikärtor (alt stora vita bönor el liknanade)
300 g fryst bladspenat
3-4 krm salt
2 krm svartpeppar
0,5 tsk malen muskotnöt
2 ägg
2 msk skorpsmulor (alt mortlat knäckebröd!)
smör

Sallad och tillbehör
sallad, körsbärstomater, rödlök, äpple, stjälkselleri, persilja
bacon, fetaost

Mixa kikärtor (sköljda) tillsammans med tinad spenat (pressa ur vätskan först). Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner ägg och skorpsmulor. Stek små biffar i smör på medelvärme några minuter på varje sida. Servera med en rejäl sallad på t ex valfri sallad, körsbärstomater, tunt skivad rödlök/äpple/stjälkselleri och persilja. Pynta med smulad fetaost och knaperstekt bacon.

Spenat- och kikärtsbiffarna räcker till 4 personer och receptet är ett urklipp ur tidningen Matmagasinet, jan 2010.


16 Comments (Open | Close)

16 Comments To "Gröna biffar och en fräsch sallad!"

#1 Comment By Kari Receptomaten On 3 februari 2010 @ 14:19

Åh! Urläckert!
Mina vegobiffar ser aldrig så fina ut.. Det kanske beror på att jag envisas med grovt rivna morötter *skatbon*..
Men, kikärtor på burk – koka själv är ju kanonenkelt och sen in i frysen i lagom mängder.
[1]

Blir prov av dina biffar – tack för tipset!

#2 Comment By JENNY VENNBERG On 3 februari 2010 @ 15:21

NAM NAM !

#3 Comment By tina On 3 februari 2010 @ 20:20

Kari: Haha, jag skyller kikärtsfusket på att frysen är fylld till bredden med bär av alla dess slag! :-P

Jenny: Japp!

#4 Comment By Mikaela On 3 februari 2010 @ 21:06

Spenat gör ju maten så otroligt vacker! Mycket smart att mortla knäcke eller skorpor förresten, istället för ströbröd som jag tycker är en rätt vedervärdig produkt som mest smakar gammelt. :)

#5 Comment By Mat för Fyraihuset On 3 februari 2010 @ 21:11

Åh så gott :-) Jag har väntat på detta recept hela veckan.. Tack för att delar med dig. Detta skall jag testa nästa vecka.

Hälsningar
Nina

#6 Comment By Fröken Dill On 4 februari 2010 @ 07:26

Vilka goda vegbeffar! Undrar om man kan övertala J till några sådana. Fast han är skeptisk mot veg, tror jag. Kanske med bacon till….
Funderar fröken Dill

#7 Comment By tina On 4 februari 2010 @ 12:05

Mikaela: Jag håller med både om spenaten och ströbrödet. Det känns konstigt att köpa smulor när jag har gått om smulmaterial hemma ändå, det brukar funka fint med knäckebröd, skorpor, semsamfrön eller liknande!

Nina: Då får vi hålla tummarna för att dom går hem! :-)

Fröken Dill: Det tror jag nog. Fina tillbehör är underskattat, det kan rädda den mest mat (inte för att vegobiffarna behöver räddas, men ändå ;-)

#8 Comment By Loulas Kök On 7 februari 2010 @ 10:38

Jag som gillar kikärtor, mums!

#9 Comment By tina On 7 februari 2010 @ 22:36

Loula: Har du provat rostade kikärtor;
[2]

#10 Comment By ann-lou On 11 februari 2010 @ 15:52

Yum!

Dina rödbets- och morotsbiffar var gudomliga och ikväll ska jag testa de har. Till biffarna har jag tänkt mig en quinoasallad med valnötter, babyspenat, tärnat äpple etc och jag tror att det kommer att bli en riktig höjdare! :)

#11 Comment By Ingeborg On 12 februari 2010 @ 11:26

Åh! Det ser supersmaskigt ut. Smart att trixa ner spenat i kikärtsbiffarna! Gott och nyttigt, och så ser dem roligare ut också!

#12 Comment By Viktoria On 17 februari 2010 @ 22:42

Min stil. Ska testas.

#13 Pingback By Mammas kalasbiffar « Tjat om mat On 9 mars 2010 @ 21:43

[...] vegetariska soppor med nybakt bröd till lunch visade sann köttglädje. Vegetarianerna njöt av Tinas spenat- och kikärtsbiffar (med den något mystiska produkten veggobacon från Hälsans [...]

#14 Pingback By Mysecretwindow.se » Fredagsmys – Cia On 19 mars 2010 @ 23:36

[...] en ny rätt som jag fick M att tända på, Gröna kikärtsbiffar med sallad. Problemet är att vi kom på att mixerstaven är död. Alltså blev det svårt att fixa till [...]

#15 Pingback By Mysecretwindow.se » Misstag – Cia On 20 mars 2010 @ 17:16

[...] på att ta livet av mig, skulle ju inte handla så mycket. Men jag ville ju laga de där kikärtsbiffarna så en liiiiten promis till Medis skulle jag väl överleva tänkte jag. Jag stånkar fortfarande [...]

#16 Pingback By Spenat- och kikärtsbiffar | Lotta på matlagargatan On 28 december 2012 @ 20:58

[...] Har av någon orsak varit lite äcklad kött på sistone. Inte allt kött, men till exempel maletkött eller seniga biffar kan jag inte tänka på över huvud taget. Därför har jag på sistone försökt hitta goda vegetariska recept. Här är ett bra recept, som jag testat idag. Hittade grunden till det på denna blogg. [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/02/grona-biffar-och-en-frasch-sallad/

URLs in this post:

[1] : http://bit.ly/koka_kikartor

[2] : http://www.pickipicki.se/2008/10/rostade-kikartor/

Copyright © 2008-2009 pickipicki