- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kanske ett litet busfrö?

Posted By tina On 10 februari 2010 @ 09:03 In hemma-på-min-gata-i-stan,odling | 26 Comments

Hemma på min gata i stan gör jag allt för att en lång väntan på vår ska gå lite fortare. Något snabbväxande grönt, ätbart och gott, vad är det jag sått? Först ut att gissa rätt vinner ära och berömmelse!


26 Comments (Open | Close)

26 Comments To "Kanske ett litet busfrö?"

#1 Comment By Märit On 10 februari 2010 @ 09:32

SMÖRGÅSKRASSE

#2 Comment By Hanna On 10 februari 2010 @ 09:35

Smorgaskrasse! :) Men vad har du undertill?

#3 Comment By Tant Grön On 10 februari 2010 @ 10:28

Ja smörgåskrasse på en bädd av bomull måste det vara!

#4 Comment By Mian On 10 februari 2010 @ 11:20

Jag tycker också att färg och form pekar på smörgåskrasse.
Jag har en keramikgris att så krassefrön på!

#5 Comment By Helena On 10 februari 2010 @ 13:08

Smörgåskrasse, så himla härligt! Här är krassefröna slut för tillfället, men ska nog se om alfalfafröna vill grodda (de är lite gamla). Sånt piggar verkligen upp såhär års!

#6 Comment By Fröken Dill On 10 februari 2010 @ 14:36

Krasse är toppen! Jag har just köpt groddfrö till röda rädisgroddar. Det ska bli spännande. Annars är mungböngroddar en användbar favorit
Hos fröken Dill

#7 Comment By Paula On 10 februari 2010 @ 18:15

Åh, mina föräldrar har en igelkott som man sår krasse i, jag älskade den när jag var liten. Vilken nostalgivind jag sveptes med, tack för den!

#8 Comment By tina On 10 februari 2010 @ 20:43

Märit: Ja, hurra! :-D

Hanna: Ett par lager hushållspapper!

Tant Grön: Papper i brist på bomull, men du du har rätt, bomull ska det ju vara!

Mian: Hihi, en keramikgris! :-D

Helena: Jag har också gamla alfaalfagroddar i skafferiet. Ska du prova så ska jag också!

Fröken Dill: Rädisgroddar låter fantastiskt! Mungböngroddar är jag inte lika förtjust i…

Paula: Tänk att det det växer krasse både ur keramikgrisar och igelkottar, vilken lycka! :-D

#9 Comment By Erika On 10 februari 2010 @ 20:54

vilken nostalgi! När jag var liten sådde jag ofta krasse i äggskal med lite bomull i.

#10 Comment By tina On 10 februari 2010 @ 21:01

Erika: Haha, är det sant? Det här blir ju bara bättre och bättre. Till påsk får det blir krasse i äggskal, så att jag kan imponera på treåriga grannflickan! :-D

#11 Comment By Charlotte On 11 februari 2010 @ 09:44

Smörgåsrasse? hihi, Nej, jag tycker att det ser ut som en stor portion mannagrynsröt och toppat med lite linfrön…

#12 Comment By anna On 11 februari 2010 @ 09:53

jag förväntar mig en inbjudan till den årliga påskmiddagen!

#13 Comment By tina On 11 februari 2010 @ 11:58

Charlotte: Haha! Nejdu, mannagrynsgröt kan jag garantera att det inte är, för det äter jag inte!

Anna: Ja just ja, den är inte att förglömma!

#14 Comment By sofia On 11 februari 2010 @ 15:30

hej Tina! kolla in det här fina ägget: [1]

Tack För bästaste bloggen! =)

#15 Comment By Loulas Kök On 11 februari 2010 @ 16:13

Krasse, varför har jag inte tänkt på det! det var länge sen. Har ni nått tips på annat lättodlat frö?

#16 Comment By Mikaela On 11 februari 2010 @ 18:09

Gud sicken piffig idé att så i äggskal, lär du se riktigt tjusigt ut!

#17 Comment By nässelblom & choklad On 11 februari 2010 @ 19:09

Ja, nog måste det vara smörgåskrasse som du sår. Det är riktigt smarrigt på mackor och annat. Har inte kikat in på ett tag, tiden vill aldrig räcka. Men nu har jag uppdaterat mig och hittat mycket lockande. Är väldigt sugen på att testa att göra dumplings. Det har jag aldrig gjort. Ha det bra!

#18 Comment By tina On 11 februari 2010 @ 23:04

Sofia: Nu är det spikat, krasseägg blir det garanterat här! Tack själv förresten, för bästa kommentaren! :-P

Loula: Krasse är kul. På våren brukar vi så basilika, persilja och liknande. Resten av året blir det nog bara krasse, och så groddar vi alfaalfa, det är både lätt och kul!

Mikaela: Ja, eller hur!

Eva: Hoppas du gillar dumplings. Jag gillar dumpling, och krasse!

#19 Comment By Josefina On 12 februari 2010 @ 12:28

smörgåskrasse. mums.

#20 Comment By Anna B On 13 februari 2010 @ 10:08

Älskar krasse! Såg hos Anna på Gourmetodling & Kökshemligheter att hon groddat broccoli, det vill jag också prova: [2]

#21 Comment By tina On 13 februari 2010 @ 13:04

Josefina: :-D

Anna: Nämen! Ja, det vill jag också göra!!

#22 Comment By KarinW On 15 februari 2010 @ 20:51

Smörgåskrasse, vad gott! Jag glömde att vattna mina små frön sist jag försökte, kanske man ska testa på nytt!
Hoppas allt är fint med dig/Karin

#23 Comment By tina On 15 februari 2010 @ 22:30

Karin: Bra att du påminner, krassen lever farligt varje dag. Jag ska nog vattna omedelbart. Kram vetja!

#24 Comment By Mona Astorsdotter Lundin On 12 februari 2011 @ 12:11

Har hittat en krasseigelkott. Hur gjorde man. Då var det inte intressant. Men nu är jag Farmor. MAL

#25 Comment By Mona Astorsdotter Lundin On 12 februari 2011 @ 12:12

Har hittat en krasseigelkott. Men hur gjorde man. Då var jag inte intresserad. Men nu är jag Farmor. MAL

#26 Comment By tina On 12 februari 2011 @ 12:35

Hej Mona! En krasseigelkott, vad skoj! Köp en påse krassefrön. På förpackningen står hur man gör. Men det är inte svårare än att man strön krassefrön på bomull eller hushållspapper som ska hållas fuktig. Det gror redan efter ett par dagar! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/02/kanske-ett-litet-busfro/

URLs in this post:

[1] : http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=3926

[2] : http://www.gourmetodling.com/grodda-grodda-grodda-broccoli/

Copyright © 2008-2009 pickipicki