- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vi slår till med en färgsprakande paella

Posted By tina On 20 februari 2010 @ 10:22 In färgglatt,kyckling,räkor,ris,saffran,spanskt | 9 Comments

Gårdags kvällen bjöd på en färgsprakande paella, som inte bara var vacker utan riktigt god också. Färggrann mat passar för övrigt finfint i vinterstormar och oväder. Receptet sparar jag därför och kommer att hålla hårt i. Nästa gång blir det färska musslor till, och om jag känner mig själv rätt så är nästa gång väldigt snart.

En färgsprakande paella
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st kycklingfiléer
400 g räkor med skal
2 dl avorioris
4-6 dl vatten
1 buljongtärning
1 burk körsbärstomater
1 röd paprika
1 paket saffran
1 lagerblad
salt, peppar
rejält med bladpersilja

Skiva vitlök och dela den gula löken i båtar. Stek löken mjuk i olja i en stor stekpanna. Dela kycklingfilén i mindre bitar och bryn dessa tillsammans med löken, salta och peppra. Tillsätt ris och saffran och fräs någon minut. Tillsätt paprika delad i mindre bitar, 4 dl vatten, buljong, lagerblad och hela burken körsbärstomater. Småputtra under lock tills riset är färdigkokt och paellan krämig, tillsätt ev mer vatten under tiden. Vid servering, toppa med skalade räkor och rejält med färsk persilja.

Maten räcker till 4 personer och även om jag meckat lite i ursprungsreceptet [1] så tillhör äran Martina på Mat och odla [2].

Andra färgglada middagar
En indisk kycklinggryta [3]
Färggranna plättar [4]
Skördemiddag [5]


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Vi slår till med en färgsprakande paella"

#1 Comment By Martina On 20 februari 2010 @ 11:04

Visst var det gott! Det är så härliga färger oxå så man blir glad av maten :-)

#2 Comment By Fröken Dill On 20 februari 2010 @ 19:38

Måste snarast laga en paella och målet är att den ska bli lika god som de underbara man fick i Valencia.
Hälsar fröken Dill

#3 Comment By charlotta On 21 februari 2010 @ 01:57

nästan så jag önskar att jag åt fisk :)

#4 Comment By Karin On 21 februari 2010 @ 10:48

Åh paella är en av mina absoluta favoriter! Det är ju så fantastiskt gott. Måste göra det här någon dag framöver :-)

#5 Comment By tina On 22 februari 2010 @ 19:44

Martina: Ja, kalasgott var det! :-D

Fröken Dill: Åh, då ska mitt mål bli att äta en underbar paella i Valencia någon gång.

Charlotta: Det räcker fint att du äter kyckling och räkor!

Karin: :-D

#6 Comment By Helena Ljunggren On 23 februari 2010 @ 09:25

Så underbart gott och bilden gör mig riktigt varm i hela kroppen. Superfint!

#7 Comment By tina On 24 februari 2010 @ 22:19

Helena: :-D

#8 Comment By Tina´s Mat On 26 februari 2010 @ 20:21

Paella är verkligen gott men jag har aldrig lagat det, trotts att jag har fått en paellapanna av svärmor.

Måste nog prova inom en snar framtid!

#9 Pingback By Och idag är det ju faktiskt torsdag… | pickipicki On 9 december 2010 @ 16:03

[...] är ett gult trollerigulver En färgsprakande paella Pasta med fisk i saffranssås Saffransbiscotti Publicerad i fisk, saffran, soppa | [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/02/vi-slar-till-med-en-fargsprakande-paella/

URLs in this post:

[1] ursprungsreceptet: http://matochodla.blogspot.com/2010/02/paella.html?showComment=1265744483439_AIe9_BFsSwfbWy3UL_bzv5bI4HrVuWUV3Ra4mZbRdyn921zFSJ54yioKbhIEDqVmKk49qwvkTgQsWKtq8dZ_2zAmEq3ppNc8lDd0OuNP5avRXRu6jFhMfxRspjSadpDVBq6UvHDVd3SCtealCdncnrUNB1_bLwoaRUxmMtcMjowfxp-5Cq7MquaHrBPiopTR6EL-v6aZFfCVBLl126aSbJTnjkZAuuDQPw#c7767453222736086709

[2] Mat och odla: http://matochodla.blogspot.com/

[3] En indisk kycklinggryta: http://www.pickipicki.se/2009/03/hej-och-valkommen-hem-till-mig-indien/

[4] Färggranna plättar: http://www.pickipicki.se/2008/04/plattkalas/

[5] Skördemiddag: http://www.pickipicki.se/2009/08/skordemiddag-hemma-pa-min-balkong-i-stan/

Copyright © 2008-2009 pickipicki