- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Fiskwallenbergare, ja tack!

Posted By tina On 8 mars 2010 @ 09:01 In blomkål,fisk,fiskbiffar | 5 Comments

Lördagens fiskwallenbergare föll mig i smaken. Till fiskbiffarna åt vi den gamla favoriten blomkålspuré, en fräsch sallad med savoykål, äpple, tomat och dressing samt en yoghurtsås smaksatt med dill och dijonsenap. Jo, det var faktiskt så gott att jag slickade tallriken efteråt. Utöver 10 poäng så är just det det bästa betyget som kan delas ut i det röda köket. Bordskick eller ej.

Fiskwallenbergare
400 g vit fiskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill
2 msk potatismjöl
1,5 dl visp- eller mellangrädde
1 msk smör

Mixa fisken tillsammans med salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs. Forma 12 ovala biffar och stek dem i smör, ungefär 3–4 min på varje sida.

Blomkålspuré
ung 5-6 potatisar
0,5 blomkålshuvud
4 dl mjölk
1 dl mellangrädde
0,5 tsk salt
2 msk smör
svartpeppar

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Dela blomkålen i mindre bitar, koka i en kastrull tillsammans med mjölken. Mixa potatisen tillsammans med blomkålen och ungefär 1 dl av blomkålsspadet (mjölken) till en lagom purékonsistens. Smaka av med smör, salt och peppar.

Receptet på fiskwallenbergare kommer från Arla [1]. Maten räcker till 4 personer.


5 Comments (Open | Close)

5 Comments To "Fiskwallenbergare, ja tack!"

#1 Comment By Loulas Kök On 8 mars 2010 @ 12:31

Det där såg riktigt gott ut! vilken helhet du skapat. Gör själv laxwallenbergare med det här receptet: [2]

Trevlig måndag!

#2 Comment By tina On 8 mars 2010 @ 19:35

Loula: Sparar ditt recept, tack!

#3 Comment By Erika/Erka Perka On 9 mars 2010 @ 20:28

Fiskwallenbergare gör jag lite titt som tätt, så mycket enklare att göra än vad man kan tro och riktigt, riktigt gott. Blir sugen på att prova blomkålspuré till.

#4 Comment By tina On 9 mars 2010 @ 21:57

Erika: Gör så vetja!

#5 Comment By Fröken Dill On 11 mars 2010 @ 12:34

Wallenbergare på lax har jag gjort, men vit fisk har jag inte testat ännu. Låter väldigt gott det också.
Tycker fröken Dill


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/03/fiskwallenbergare-ja-tack/

URLs in this post:

[1] Arla: http://www.arla.se

[2] : http://loulaskok.se/2009/12/29/laxwallenbergare/

Copyright © 2008-2009 pickipicki