- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En förrätt med smak av vår

Posted By tina On 12 april 2010 @ 08:33 In förrätt,sparris | 10 Comments

Jag gillar färsk sparris. Färsk sparris i sin tur gillar lufttorkad skinka, rostade pinjenötter och en fräsch citrondressing. Väldigt, väldigt mycket. Det här är med andra ord en förrätt att tycka om. Att den dessutom har en trevlig smak av vår, det är bara en bonus.

Sparris med lufttorkad skinka, pinjenötter
och citrondressing

1 knippe färsk grön sparris
4-8 skivor lufttorkad skinka
0,5 dl pinjenötter
Dressing;
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
salt och vitpeppar

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Linda skinkan runt sparrisen. Servera med en dressing som rörts ihop av crème fraiche, citronskal och smakats av med salt och peppar. Pynta med pinjenötter som rostats i en torr stekpanna. Förrätten räcker till 4 personer (Recept Arla).


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "En förrätt med smak av vår"

#1 Comment By Emmas Kök On 12 april 2010 @ 14:51

Ååå detta ser ju toppengott ut! Skall bjuda på detta nästa gång vi kör förrätt :)

#2 Comment By Josefina On 12 april 2010 @ 20:29

Mmm, fräscht och lätt. Perfekt!

#3 Comment By Fias kastruller On 12 april 2010 @ 21:46

Jag älskar också sparris med lufttorkad skinka, finns nästan inget godare!

#4 Comment By Eva On 12 april 2010 @ 21:50

För 4 pers:

24-32 gröna sparrisar
3 msk olivolja
1 msk gourmetsalt

Citronette:
2 dl finriven parmesan
saft av en stor färsk citron
svartpeppar
4 msk olivolja
1 dl pinjenötter

Olja och salta sparrisarna och grilla i ugn 200 grader 6-8 min. De ska behålla sin krispighet.

Rör samman olja och citronsaft och tillsätt parmesan. Smaka av med svartpeppar.

Rosta pinjenötterna i het stekpanna ca 4 min.

Servera sparrisen rykande varm täckt med citronette och varma rostade pinjenötter.

(Drakamöllans kök)

#5 Comment By MATBLOGGEN On 12 april 2010 @ 21:53

Så himla gott!! :-) Vilken trevlig blogg du har.

Jag har precic startat en ny Matblogg , kika gärna förbi om du har tid :

[1]

#6 Comment By tina On 12 april 2010 @ 22:10

Emmas kök: Kul, sparris brukar vara poppis! :-)

Josefina: Ja, verkligen en snabb förrätt. Rekordsnabb.

Fia: :-D

Eva: Det låter gott, tack för tipset!

#7 Comment By Klara On 14 april 2010 @ 20:45

Åh sparris som är så gott! Jag har till och med fått en sparriskastrull eftersom jag äter såna mängder. Nåt som är gott till vit sparris är även blodgrape och en god sås.

#8 Comment By Cecilia On 14 april 2010 @ 21:36

Sparris är fantastiskt gott. Så härligt att det är högsäsong!

#9 Comment By Anna On 15 april 2010 @ 12:56

Läckert! Älskar sparris!

#10 Comment By tina On 15 april 2010 @ 17:20

Klara: Sparriskanstrull och vit sparris och blodgrape. Spännade och nytt för mig, kul!

Cecilia och Anna: Ja med, sparris är fantastiskt gott! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2010/04/en-forratt-med-smak-av-var/

URLs in this post:

[1] : http://min-matblogg.blogspot.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki